Ljudi se rugaju Johnu Cleeseu jer je pitao BBC zašto više ne emitira Montyja Pythona

Foto: EPA

GLUMAC John Cleese suočio se s poštenom dozom izrugivanja nakon što je upitao BBC zašto se Monty Python nije emitirao "više od desetljeća".

83-godišnji komičar i originalni član britanske komičarske trupe oglasio se na Twitteru kako bi se požalio.

"Može li mi itko (uključujući zaposlenike BBC-ja) reći zašto BBC nije prikazao Montyja Pythona nekoliko desetljeća?" napisao je u objavi. Nekima se to može činiti kao opravdano pitanje jer se ne može poreći utjecaj koji je grupa imala na modernu komediju.

Ali postoji jedan problem s Cleeseovom objavom. Komičar je, čini se, zaboravio činjenicu da su licencna prava za seriju i njezino vlasništvo prodana Netflixu prije nekoliko godina. Zbog toga su korisnici Twittera izvrgnuli ruglu glumca koji je posljednjih godina bio upleten u brojne kontroverze .

Monty Python se nekoć smatrao vrhunskim nadrealističkim humorom

"Može li mi itko reći kako John Cleese (uključujući njegovog računovođu ili agenta) ne zna da je BBC prikazao Montyja Pythona 2019. za 50. obljetnicu, a onda je Netflix kupio prava za prikazivanje u Ujedinjenom Kraljevstvu?" napisao je jedan korisnik.

"Znaš zašto, Johne, oni nemaju prava na emitiranje, zar ne! Možeš li nam reći zašto postavljaš pitanje u vrlo lošoj vjeri? Je li to zato što ponovo želiš pozornost? Učini nam svima uslugu i šuti, prijatelju", kritizirao ga je drugi.

"Odlučio si dati ekskluzivna prava Netflixu, ti ishlapljeli starče. Molim te, pokušaj napraviti nešto stvarno smiješno nakon 80-ih i možda ćeš dobiti bolju ponudu. Fierce Creatures to nije", dodao je treći.

Iako se nekoć smatrao vrhunskim nadrealističkim britanskim humorom, neki sugeriraju da je u međuvremenu ostario, a The Guardian je još 2018. napisao da je vrijeme da se "krene dalje". Cleese je bio jedan od šest članova grupe, uz Grahama Chapmana, Terryja Gilliama, Erica Idlea, Terryja Jonesa i Michaela Palina.

Serija humorističkih skečeva Leteći cirkus Montyja Pythona prvi put je emitirana na BBC-ju davne 1969., prije nego što se razgranala u kazališne predstave, mjuzikle, albume, knjige i, naravno, filmove kao što su Sveti gral i Brianov život .

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.