Ljude razbjesnila reklama za Gillette: "Promovirate polagano samoubojstvo"

Foto: Instagram

GILLETTE VENUS nedavno je lansirao reklamu za ženske britvice u kojoj je angažirao plus-size model Annu O'Brien, ali ako su se nadali pridobiti simpatije javnosti zbog promoviranja različitosti, nije im uspjelo. 

Ekipa na društvenim mrežama razljutila se i prozvala ih zbog "promoviranja nezdravog načina života". Mnogi su zaključili da rade istu stvar kao i brendovi koji biraju pretjerano mršave modele, samo što su oni otišli u drugu krajnost. 

Anna inače vodi blog pod nazivom Glitters and Lazers, a na Instagramu je prati 320 tisuća ljudi. 

"Venus želi predstavljati žene svih oblika, veličina i tipova kože jer svaki tip predivne kože zaslužuje da ga se pokaže. Volimo Glitter and Lazers jer se ona osjeća dobro u svojoj koži bez obzira na to kako 'pravila' nalažu da je pokaže", napisali su iz Gillettea, ali čini se da mnogi korisnici društvenih mreža ne dijele to mišljenje. 

"Zar nisu mogli naći malo bucmastiju curu koja kaže da je samopouzdana i voli jesti? Ne, uzmimo morbidno pretilu koja jede sve živo i vjerojatno će umrijeti do 35. Bravo, Gillette."

"Je li ovo zaista najbolje što žena može napraviti od sebe, Gillette?"

"Bit će mrtva do pedesete. Svaka čast u promoviranju polaganog samoubojstva."

"Gillette, zdrave mušterije će dulje biti ovdje i kupiti više proizvoda. Prestanite promovirati dugoročno nezdravo ponašanje samo zato što se nakratko želite pokazati kao brend sa socijalnom sviješću. Neodgovorno je."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.