Lijepa glumica bila je najpoznatije lice s hrvatskih naslovnica, a onda je stradala

Foto: Zarko Basic/PIXSELL

DA je poživjela, hrvatska glumica Dolores Lambaša danas bi slavila 42. rođendan.

Tamnokosa Šibenčanka krajem 2000-ih bila je najpoznatije lice s hrvatskih naslovnica. Osvajala je ljepotom i karizmom, a njezin privatni život intrigirao je javnost.

Mnogi se jasno sjećaju dana kada je Dolores izgubila život u prometnoj nesreći, 23. listopada 2013. godine.

Glumica se s kolegom Stojanom Matavuljem vraćala iz Beograda, a putem su stali kod prijatelja u Iloku. Ujutro su krenuli prema Zagrebu. Na autocesti A3 kod Velike Kopanice, sto metara prije ulaska na Slavoniku, Matavulj, koji je upravljao Nissanom, udario je u stražnji dio VW Pola. Od siline udarca Dolores Lambaša je ispala iz automobila te je s teškim ozljedama prevezena u bolnicu "Dr. Josip Benčević".

Tamo su se liječnici borili za život glumice, no u tome, nažalost, nisu uspjeli. Dolores je preminula oko 14 sati. Imala je 32 godine.

Mnogi gledatelji glumicu pamte po ulogama u serijama kao što su Dobre namjere, Ruža vjetrova, Najbolje godine i Zakon ljubavi, a znaju je i mnogi ljubitelji kazališta koji su je mogli vidjeti u predstavi Zagrebačkog HNK Dom Bernarde Albe, u kojoj je glumila glavnu ulogu Adele. Tu su i filmske uloge, a glumica je kao svoj najdraži film isticala "Vjerujem u anđele".

Na naslovnicama su često završavale priče o njezinim vezama s glumcima Ivom Gregurevićem i Franom Lasićem, ali i s poduzetnikom Josipom Radeljakom. Upravo pod imenom "Naslovnica" snimljen je dokumentarac o Dolores, a u njemu je ona otvoreno progovorila o svemu.

"Nisam realizirana ni u jednom smislu, ni kao žena, ni kao glumica ni kao osoba. Nisam do kraja postavljena. Još bih toliko toga htjela napraviti, vidjeti... To je jedan proces, ne mogu ja s 31 godinom biti finalizirana do kraja. Iako sam imala šanse puno više napraviti, ali ni ja često ne znam što bih sa šansama", rekla je tada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.