Legendarni glumac rekao da je kraljica bila bezobrazna. Razbjesnio mnoge

Foto: EPA

Engleski glumac Ian McKellen dobio je titulu viteza 1991. godine za svoj doprinos izvedbenoj umjetnosti. Sada se raspravlja o tome treba li McKellen vratiti tu titulu zbog svojih komentara o kraljici Elizabeti II., koju je u nedavnom intervjuu opisao kao "bezobraznu", prenosi Yahoo.

McKellen je rekao da je kraljica pred kraj svog života bila prilično "luda" i da su njegova iskustva s njom bila neugodna. Opisao je razgovor s kraljicom u kojem ga je ona navodno upitala: "Ide li još uvijek netko u kazalište?" McKellen je osjetio da je to bio bezobrazan komentar, koji je sugerirao da kraljici nije bilo stalo do njegovog rada.

Mnoge iznenadila njegova izjava

Mnogi smatraju da je glumac prešao granicu u svojoj kritici preminule kraljice te da bi trebao vratiti svoju vitešku titulu. Bivši službeni glasnogovornik kraljice Dickie Arbiter iznenadio se što je McKellen uopće prihvatio titulu jer je glumac rekao da je prvotno namjeravao odbiti titulu, ali ju je prihvatio nakon savjeta glumca Michaela Cashmana, koji je rekao da će mu titula otvoriti mnoge mogućnosti.

Kraljevski biograf Christopher Wilson također je komentirao McKellenove izjave izrazivši sumnju da je kraljica bila bezobrazna prema glumcu. Istaknuo je i da nema poznatih slučajeva u kojima je kraljica bila gruba prema drugima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.