Kraljičin lijes ispred Windsora dočekali njezini korgiji

Foto: Profimedia

LIJES s kraljicom Elizabetom II. spušten je u kraljevsku grobnicu u kapeli sv. Jurja u Windsoru. Prethodno se održala misa u kapelici sv. Jurja, a tim je povodom svijet obišla fotografija njezinih korgija Muicka i Sandyja, koji su je čekali kad su u Windsor stigla mrtvačka kola prekrivena cvijećem.

U svojih 96 godina kraljica je mnogo vremena posvetila brizi za desetke velških korgija. Posjedovala ih je više od 30, od kojih su mnogi bili potomci kujice Susan, koju je dobila za 18. rođendan od svog oca, kralja Georgea VI.

Psići su bili obožavani u Buckinghamskoj palači. Imali su vlastiti jelovnik i prostrane krevete. Unatoč tome što su mnogi, uključujući njenog supruga, princa Philipa, smatrali da kraljica ima previše pasa, ona se nije htjela rastati ni od jednog svog ljubimca.

Inače, cijela kraljevska obitelj bila je među onima koji su dočekali lijes kada je stigao u dvorac nakon povorke do Windsora. Kraljevska postrojba zapucala je u tom trenutku kako bi signalizirala da je lijes stigao.

Obitelj će se večeras u 20:30 po našem vremenu vratiti na posljednji, privatni sprovod daleko od kamera. Tada će pokopati kraljicu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.