Kraljici su rekli da će kad umre njeno tijelo prevesti avionom, evo što je odgovorila

Foto: EPA

PRIJE nego što je umrla, kraljica Elizabeta bila je informirana o planovima da se njeno tijelo, u slučaju da umre u inozemstvu, transportira natrag u Ujedinjeno Kraljevstvo u vojnom avionu.

Izvorno, operacija Overstudy uključivala je plan vraćanja kraljice u Ujedinjeno Kraljevstvo na malom BAe 146, no ta je ideja odbačena zbog problema koji su se pojavili prilikom utovara lijesa u teretni prostor nakon smrti princeze Diane 1997.

Umjesto toga, kraljica je trebala biti prebačena kući zrakoplovom C17 Globemaster Kraljevskih zračnih snaga, a tako se i vratila u London prošli tjedan nakon što je preminula u Balmoralu u Škotskoj, izvještava Stoke on Trent Live.

Oduševila odgovorom

"Kad sam bio stožerni časnik 2009. godine, dobio sam zadatak pregledati i ponovno napisati planove operacije Overstudy, koji detaljno navode kako ćemo vratiti kraljičino tijelo u domovinu ako umre u inozemstvu.

Kada sam od kraljice tražio odobrenje za promjenu zrakoplova, ona je na čitavu situaciju imala samo jedan komentar: Ako je to dovoljno dobro za moje dečke u vojsci, onda je dovoljno dobro i za mene", ispričao je časnik Pete Morgan.

Podsjetimo, kraljičin lijes kući je otpratila princeza Anne. Po dolasku u London kraljica je odnesena u Buckinghamsku palaču gdje joj se poklonilo stotine tisuća ožalošćenih koji su satima čekali da joj odaju počast.

Kraljica će danas biti položena na posljednji počinak.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.