Kraj 40-godišnjeg niza: Jedna država prvi puta u povijesti neće biti u finalu Eurosonga

Screenshot: YouTube

JEDNA od nedvojbenih velesila natjecanja za najbolju pjesmu Europe ove godine prvi puta u povijesti svog sudjelovanja neće nastupiti u finalu.

Teško je uopće zamisliti finale Eurosonga bez Grčke, no i to će se dogoditi. U sinoćnjem polufinalu grupa Argo koja ih je predstavljala pjesmom "Utopian Land" ispala je i tako ostavila svoju zemlju bez predstavnika u subotnjoj finalnoj večeri.

Dosad je Grčka imala impresivne statistike na Eurosongu: prvi puta su nastupili 1974. godine, a do 2016. čak 15 puta su bili među prvih deset u ukupnom poretku. Pobijedili su 2005. godine pjesmom "My Number One" Helene Paparizou koja je postala i pravi hit. Također su u posljednjih desetak godina redovito proglašavani jednim od favorita na natjecanju.

Umjesto Grčke, u subotnjem finalu gledat ćemo Hrvatsku, Rusiju, Azerbajdžan, Nizozemsku, Mađarsku, Austriju, Češku, Cipar, Armeniju i Maltu. Grci će imati godinu dana da shvate u čemu su pogriješili, a bez sumnje će uskoro ponovno biti među favoritima Eurosonga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.