Klapa Sveti Juraj pjeva za bolesne mališane iz bolnice u Gornjoj Bistri

Screenshot: YouTube

KLAPA Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj" i orkestra HRM održat će humanitarni koncert u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu, 12. listopada 2016. godine s početkom u 19:30 sati.

Koncert će se održati povodom 15. obljetnice osnivanja i djelovanja mornaričke klape iz Splita, a prikupljena sredstva donirat će se Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri u kojoj se na liječenju nalazi 107 malih bolesnika sa izuzetno teškim bolestima iz cijele Hrvatske od kojih mnoga nemaju svoje roditelje. Gotovo sva ta djeca borave cijeli život u bolnici, a tek poneka imaju sreću da ih usvoje ili udome "novi roditelji". 

Gost koncerta je Đani Stipaničev, a karte po cijeni od 30 kn možete kupiti ( rezervirati) na blagajni Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Klapa "Sveti Juraj" - HRM osnovana je početkom 2001. godine s ciljem predstavljanja Oružanih snaga RH na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu. Danas djeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske i to prvenstveno kao vokalni ansambl s protokolarnim zadaćama unutar MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, Katoličke crkve, braniteljskih udruga i sličnog.

Mornarička klapa iz Splita aktivna je u koncertnom životu i van ovih okvira. Bogat repertoar u rasponu od tradicijskih napjeva do njihovih zabavno-glazbenih pjesama svjedoči o intezivnom petnaestogodišnjem radu koji je rezultirao prepoznatljivim umjetničkim izričajem.

Tijekom svog javnog djelovanja klapa HRM-a je nastupala diljem domovine i svijeta ( po svim meridijanima i paralelama) stekavši status jedinstvenog branda hrvatskog naroda u zemlji i svijetu. Od brojnih nastupa izvan domovine Italija, Njemačka, Poljska, Belgija, Mađarska, Francuska, Austrija, Slovenija, BiH, Crna Gora, Makedonija, Kina, Canada i SAD posebno je zapažen njihov nastup povodom ulaska Republike Hrvatske u članstvo Europske unije 1.07.2013, kada je klapa Sveti Juraj nastupila na svečanosti podizanja hrvatskog stijega ispred zgrade Europskog parlamenta u Strasbourgu, kao i na svečanosti u Vijeću Europe u Bruxellesu.

Tijekom svog 15-godišnjeg rada klapa je izdala više od 150 audio i video snimaka kroz brojne albume čija se tematika proteže od tradicionalnih dalmatinskih klapskih pjesama, napjeva svjetovnog i duhovnog karaktera do domoljubnih i modernih pjesama pod umjetničkim vodstvom prof. Dragice Bošnjak, prof. Vladana Vuletina i prof. Maria Božića.

Za svoj rad, klapa je dobitnik brojnih priznanja i nagrada.
Pjevači klape "Sveti Juraj"- HRM su: Hrvoslav Kužić, Ivica Kuzmanić , Marko Bralić, Darko Tranfić, Domagoj Žanić, Bruno Andrić, Goran Bralić, Jakov Šegvić, Ignacijo Tranfić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.