Kennedyjeva ljubavnica prvi put progovorila o aferi, prekinuli su zbog njenog oca

Foto: ©2021 Charles Gorry/Guliver/AP

DIANA DE VEGH tvrdi da je bila ljubavnica 35. američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. Njihova afera navodno je trajala četiri godine, a Diana je sad prvi put javno progovorila o njihovom odnosu.

U tekstu koji je objavljen u Air Mail Newsu Diana je rekla kako je upoznala Kennedyja 1958., kada joj je bilo 20 godina. Sreli su se u plesnoj dvorani u Bostonu.

"Senator je stajao preko puta stola. I gledao je... U mene. 'O, Bože, ne daj da pocrvenim', molila sam se. Beskorisno, naravno", započela je priču Diana. 

Ispričala je što je Kennedy rekao kada je došao do nje.

"Dajte mi svoje mjesto kako bi umorni starac mogao sjediti pored lijepe djevojke", rekao je Kennedy, prisjeća se Diana. 

De Vegh je tada bila studentica i radila je kao istraživačica u Vijeću za nacionalnu sigurnost, a bivši američki predsjednik, tvrdi, često joj je govorio da je posebna i da od nje očekuje velike stvari.

"Uvijek se smijao, uvijek me gledao na način za koji sam se nadala da je poseban", rekla je. 

Dok su se Diana i Kennedy viđali, on je bio u braku s Jacqueline Kennedy Onassis.

Embed from Getty Images

Četiri godine od njihovog prvog susreta Kennedy je saznao da je Dianin otac mađarski ekonomist Imrie de Vegh, s kojim se savjetovao o političkim poslovima.

"Nije imao ništa protiv mene, ali shvatio je da bi to doista mogao biti problem jer je puno ljudi znalo mog tatu. No, nije me mogao samo tako odbaciti pa smo se morali nekako smiriti", objašnjava sada 83-godišnja Diana. 

Nakon prekida Diana je dala ostavku i preselila se u Pariz. Upravo tamo je doznala kako je na Kennedyja izvršen atentat 1963. godine. 

"U tom trenutku potpuno sam bila otupjela. Večerala sam u bistrou u svom susjedstvu i vijest se pojavila na televiziji. Pomislila sam da to ne može biti istina", ispričala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.