Kći Billa Gatesa: Znam da sam rođena privilegirana, trebam iskoristiti tu priliku

Foto: Instagram

JENNIFER GATES, 24-godišnja kći Billa i Melinde Gates, dala je intervju u kojem je progovorila o svom životu te otkrila da je svjesna da ima privilegije koje većina ljudi nema.

"Rođena sam u veoma privilegiranoj situaciji i mislim da je bit u tome da iskoristim te prilike, da učim iz njih kako bih pronašla stvari koje me zanimaju i da, nadam se, svijet učinim malo boljim mjestom", rekla je Jennifer za Sidelines Magazine, magazin posvećen jahanju kojim se Gatesova kći bavi od šeste godine.

Otkrila je i da su je roditelji tijekom odrastanja podržavali u svemu te da su se prema njoj odnosili kao prema odrasloj osobi. Progovorila je i o humanitarnom radu svojih roditelja te se našalila da se njena majka jedno vrijeme brinula da "malo previše pričaju o globalnoj zdravstvenoj situaciji za obiteljskim stolom". Upravo ju je to, priznaje, potaknulo da se i sama okrene medicini. Dodala je i da je velik utjecaj na nju imao i njihov obiteljski pedijatar.

Danas studira medicinu u New Yorku i želi postati pedijatrica ili liječnica opće prakse. 2018. godine je diplomirala na Stanfordu.

Jennifer je najstarija od troje djece Billa Gatesa. Unatoč obiteljskom bogatstvu, Jennifer i njena sestra te brat u nasljedstvo će dobiti tek "minimalan dio".

"Moja djeca će steći obrazovanje i morat će sami sebi izgraditi karijere i životni put. Toliko novca bi im uništilo živote. U nasljedstvo će dobiti minimalan dio, čisto da nisu siromašni, a za sve ostalo trebaju se izboriti sami", rekao je jednom prilikom Gates koji je velik dio svog bogatstva dao u humanitarne svrhe 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.