Katolici u Zagrebu pozivali mlade na Holywin pa se pohvalili da su karte rasprodane

Foto: Facebook/Bazilika sv. Antuna Padovanskog

SPLITSKA župa Srca Isusovog nije jedina koja organizira Holywin, program osmišljen kao odgovor na Halloween koji se danas slavi diljem svijeta i Hrvatske.

Ured za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije također je pozvao na društvenim mrežama mlade da dođu večeras u baziliku sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu na Holywin, no kako su obznanili na Fejsu, ulaznice koje su prodavali po cijeni od 25 kuna za upad na događaj već su rasprodane.

Dragi ljudi, hvala vam od srca! ❤️ ULAZNICE ZA IZVEDBU 31. LISTOPADA SU RASPRODANE! (no dvije još dijelimo na...

Objavljuje Pastoral mladihPetak, 28. listopada 2022.

Pastoral je čak pokrenuo i nagradnu igru za one koji nisu uspjeli nabaviti ulaznice te su zainteresirane pozvali da ih zaprate i u komentar označe osobu koju vode na Holywin kako bi ušli u konkurenciju za karte.

Program Holywina će započeti misom u 19 sati, a zatim slijedi predstava u 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenog, ponovit će se izvedba predstave u 20 sati.

Holywin se organizira i u Splitu

Podsjetimo, župa u Splitu također je na svojim stranicama objavila da organizira sličan događaj istog naziva.

Prošle godine don Josip Ulić objasnio je za Slobodnu Dalmaciju što je Holywin i koji mu je smisao.

"Dakle, za Crkvu kada je u pitanju Noć vještica nema mjesta za nikakav liberalizam i priče kao što su 'ma, nama je to samo zezancija'. Nema toga. To je antikršćansko i to treba odbaciti. I to je istina. Papa u miru Benedikt XVI. također je u više navrata oštro kritizirao ovaj, kako on reče, 'antikršćanski' festival", rekao je.

Kazao je kako Holywin želi mlade pozvati na radosno zajedništvo, bdjenje i molitvu, a putem mise, klanjanja i skečeva želi im se pokazati da i oni mogu i da su pozvani biti sveti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.