"Kapetan koji je uživao ploviti po najgoroj oluji": 12 godina od smrti voljenog Pređe

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Prije 12 godina preminuo je Predrag Vušović Pređo.

Pređo je preminuo 17. veljače 2011. godine, četiri dana nakon što je doživio moždani udar. Njegova smrt pogodila je brojne kolege i obožavatelje. 

Poznati hrvatski glumac osvojio je gledatelje svojim šarmom i humorom u serijama Bitange i princeze, Stipe u gostima te Odmori se, zaslužio si. Osim u serijama, Predrag se istaknuo brojnim predstavama te filmskih ulogama.

Glumio je Škrinjara u filmu Ede Galića Putovanje u Vučjak, studenta u Ogrestinom filmu Dvije karte za grad, Murka u Brešanovom Kako je počeo rat na mom otoku, Luigija u Posljednjoj volji Zorana Sudara, milicajca u Bogorodici Nevena Hitreca, Tonija u Brešanovom Maršalu te u filmu Nebo, sateliti Lukasa Nole.

"Predrag je apsolutno označio moj filmski život. Rijetko se dogodi da se redatelj i glumac nađu i na osobnom i na svjetonazorskom i na kreativnom planu na istoj liniji. Osjećam da je Pređo pripadao meni i da sam ja pripadao njemu. On je uzimao sve od života, ali je tom istom životu vraćao duplo više. To najbolje znaju oni koji su ga makar jednom vidjeli na sceni na televiziji ili na filmu. Izgubio sam prijatelja", rekao je za Index nakon Pređine smrti Vinko Brešan.

Emotivna komemoracija

Nakon Pređine smrti u kazalištu Gavella održana je emotivna komemoracija na kojoj su se oprostili njegovi dugogodišnji kolege i članovi obitelji. Na komemoraciji su se izmjenjivali tuga i smijeh jer su mnogi svjedočili Pređinoj vedroj naravi te su se prisjetili mnogih veselih priča.

"Ti si živio poput kapetana koji uživa ploviti samo po najgoroj oluji", kazao je u svome govoru ravnatelj kazališta Gavella Darko Stazić te se oprostio od Pređe riječima: "Odmori se, zaslužio si."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.