Kako je Netflix otkazanu TV seriju pretvorio u najgledaniju na svijetu

Foto: Press

SERIJA Manifest, koja govori o putnicima i posadi aviona koji je nestao i zatim se iznenada pojavio nakon pet godina, postala je hit nakon što je Netflix preuzeo prava.

Serija je izvorno emitirana na NBC-ju 2018., no otkazana je nakon tri sezone. U kolovozu 2021., samo nekoliko mjeseci nakon što je NBC otkazao seriju, Netflix je preuzeo prava i najavio četvrtu sezonu, koja je oborila sve rekorde. 

O čemu se radi? 

"Komercijalni putnički zrakoplov iznenada se pojavio pet godina nakon nestanka, a putnici se moraju ponovno integrirati u društvo", piše u sinopsisu. Avion na letu 828 Montego Aira poletio je u travnju 2013. iz Montego Baya na Jamajci za međunarodnu zračnu luku John F. Kennedy u New Yorku te zatim nestao i ponovno se pojavio u studenom 2018. 

 

Nakon slijetanja u New York sve putnike i posadu dočekali su vladini dužnosnici, koji su im rekli da su nestali prije pet i pol godina i da ih se smatra mrtvima. 

U četvrtoj sezoni glumi većina ekipe iz originalne serije, uključujući Melissu Roxburgh, Josha Dallasa, JR Ramirez, Lunu Blaise, Parveen Kaur i Matta Longa te Ty Doran, koji se pridružio glumačkoj ekipi kao odrasli Cal u finalu 3. sezone. 

Četvrta sezona oduševila fanove

Otkako se pojavio na Netflixu, Manifest je postao velik hit i jedna od najgledanijih serija na popularnoj streaming platformi. 

Prvi nastavak četvrte sezone objavljen je u studenom prošle godine, a drugi u lipnju ove godine, no Netflix nije službeno najavio petu sezonu, što bi trebalo značiti da je serija završena. Prema izvješću Varietyja za 2022., početne epizode četvrte sezone imale su 57.1 milijun sati gledanja u prva tri dana. 

No s obzirom na to da su brojni gledatelji Manifest prozvali "najboljom Netflixovom serijom ikad", fanovi se nadaju da je na pomolu i peta sezona. 

Serija oduševila i kritiku 

Četvrta sezona Manifesta ima impresivnih 88 posto na Rotten Tomatoesu, a kritičari su pohvalili Netflixov hit. 

"Vjerujte nam, Manifest čini sve moguće u svojoj posljednjoj sezoni kako bi dokazao da je vrijedilo preživjeti otkazivanje iz 2021.", napisala je Nicole Gallucci iz Decidera. "Manifest se vratio i bolji je nego ikad, u potpunosti iskorištava svoj novi život na Netflixu kako bi držao gledatelje na rubu sjedala sve do posljednjeg trenutka ovog leta", napisao je Jay Snow iz Collidera. 

"Četvrta sezona Manifesta neće razočarati obožavatelje serije iako će im vjerojatno slomiti srca i/ili potaknuti da im srca ubrzano lupaju", zaključila je Lauren Piester iz The Wrapa. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.