Judo klub osoba s invaliditetom Fuji snimio je svoj dokumentarni film

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

VELIKOGORIČKI Judo klub za osobe s invaliditetom Fuji u posljednje tri godine provodi različite aktivnosti u sklopu EU projekta Judo inkluzija, a tim je povodom snimljen i kratki dokumentarni film čija je premijera održana u subotu u kinu Kaptol Boutique Cinema.

Jedan od ciljeva filma i projekta bio je kroz priče mladih sudionika kluba s cerebralnom paralizom istaknuti važnost potrebe integracije djece s poteškoćama u sportske aktivnosti s djecom bez teškoća.

 

Autori filma Dino Julius i Luka Hrgović su kroz 20 minuta filma prikazali zanimljive priče sportaša i ostalih članova kluba Fuji te istaknuli glavne vrijednosti i ideje kluba. U filmu se pojavljuje i Satoshi Ishii, olimpijski prvak u judu iz Pekinga 2008. godine.

"Jedan od glavnih ciljeva za kreiranje ovoga filma bio je dati sportašima s poteškoćama medijski prostor te na taj način ukazati na nužnost poticanja drugih sportskih klubova na inkluziju. Ovaj film nastao je kako bi potaknuo druge sportske klubove da u svoje redove uključe i djecu s teškoćama", rekla je Marina Drašković, dugogodišnja judašica, šesterostruka prvakinja Hrvatske i predsjednica Judo kluba Fuji, koja je u judo trening s djecom s poteškoćama krenula prva u Hrvatskoj, za portal Velika Gorica Online.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.