Jezikova juha: Kartonska pastrva, osjetljiva kuharica i agresivni vlasnik

JOŠ JEDAN u čitavom nizu restorana koji trebaju Stephanovu pomoć jest President, smješten nekoliko kilometara izvan Siska, čiji mladi vlasnik nije ni svjestan svih problema koje ima. Na sreću, majstor detektiranja, ali i rješavanja svih kuhinjskih problema, Stephan odmah uočava koliko će posla imati.

"Prvi dojam - srednja žalost", bio je prvi komentar Stephana koji je zatim, po običaju, kušao nekoliko jela iz ponude restorana. Iako su cijene u restoranu President pristojne i ponuda raznovrsna, okus jela nije bio po Stephanovom ukusu. Blitva je bila prekuhana, pastrva je imala okus kartona, gulaš je bio preslan, ali ipak presladak. Jedino što je oduševilo Stephana bile su slatke štrukle.

"Nisam ovdje došao da ih tučem nego da spasim stvar"

"Ne znam zašto se šuti u kuhinji. Nisam ovdje došao da ih tučem nego da spasim stvar", rekao je razočarani Stephan nakon što je očitao bukvicu kuharicama. kao što je to bilo za očekivati, niti one nisu bile oduševljene svojim novim šefom. Šefica kuhinje, Ana, zbog Stephanovih se prigovora čak i rasplakala jer smatra da nije bilo u redu od njega što je došao i popljuvao njezina jela koja sprema već godinama.

Drugi dan situacija nije bila ništa bolja. Nakon što je prigovorio vlasniku restorana, Stefano je izgrdio i konobaricu koja često uznemirava goste svađom s kuharicama. Zatim je na red došao i interijer restorana: prljave stolice, mrlje i rupe na zidu. "Malo je bahat. Vjerojatno zato što se dugo bavi tim poslom, ali ipak mislim da bi trebao biti blaži", rekao je vlasnik.

"Ova salama nije vidjela svinju"

U kuhinji se stanje nije promijenilo od prvog dana. "Ne znam što je to? Ova salama nije vidjela svinju", rekao je Stephano držeći komad salame za pizzu, što je prema njegovom mišljenju bio samo jedan mali problem. Nakon desetak prigovora šefica kuharice ponovno se rasplakala i otišla iz kuhinje. "Nisam kriva za ništa i stvarno mi je dosta. Neka gospodin radi sam", rekla je Ana. Ipak, druga kuharica, za koju Stephan kaže da ima "karakter" odlučila je ostat i poraditi na svojem kuhanju.


Kada je na red došlo uređenje interijera vlasnik je pozvao šeficu kuhinje koja se ipak vratila na posao, kuharicu i konobaricu koje su odbile pomoći jer smatraju da njihov posao nije farbanje zidova. "Odjebite, ne morate pomoći. Zašto ja uvijek moram naći takve radnike?", rekao je ljutit vlasnik koji je čak počeo razbijati od ljutnje. Ipak, ni tu nije stala svađa već se nastavila u kuhinji, ponovno između kuharica i konobarice.

"Da li se čujete kako razgovarate? Pa to nije normalno"

Treći dan, Stephana je dočekao zatvoren restoran, ali ipak bio je zadovoljan jer je vidio da je vlasnik napokon odlučio napraviti nešto po pitanju interijera. Kada mu se vlasnik požalio na djevojke koje su mu odbile pomoći, Stephan ih je zamolio da pomognu jer je to ipak za dobrobit svih njih. To im je ponovio i na grupnom sastanku na kojem im je između ostalog objasnio kako im komunikacija nije dobra, a zatim je pustio njih da kažu sve što imaju za prigovoriti. "Da li se čujete kako razgovarate? Pa to nije normalno", rekao im je Stephan, ali svađa između zaposlenika nije prestala. Ipak, entuzijazam se vratio i svi su odlučili pomoći.

Sljedeći dan restoran je uz uređenu i obnovljenu salu izgledao bolje nego ikada. Stephan je izgladio odnose s kuharicom Anom i uz pomoć vlasnika pozvao goste. Kuhinja je također zablistala uz svježe namirnice i nove recepte koje je Stephan pokazao zaposlenicima. "Prvi dan sam bio malo uplašen, ali sam sada jako zadovoljan i mislim da je Stephan jedan jako sposoban čovjek", rekao je vlasnik koji je odjenuo pregaču i pomogao konobarici u serviranju jela brojnim gostima koju su  došli vidjeti restoran President u novom svjetlu.

Baš kao i svaki put do sad, gosti su bili oduševljeni te ne sumnjamo da će ponovno vratiti u President. Također, odnosi i komunikacija među zaposlenicima sada je na nivou što znači da je Stephan, osim što je odličan ugostitelj, i zaista dobar psiholog.

> Tema: Jezikova juha - galerije fotografija i video klipovi

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.