Jedna od najljepših manekenki svijeta bila je na rubu smrti: Našli su je golu na drvetu slomljenih kostiju

Foto: Instagram

KARIJERA jednog od najpopularnijih supermodela na svijetu, Petre Nemcove, umalo je naprasno završila u prosincu 2004. godine kad je tijekom puta u Tajland nastradala u tsunamiju.

Provela je noć pridržavajući se za jednu palmu usprkos unutarnjim ozljedama i slomljenoj karlici, kako je snažni valovi ne bi odnijeli. Spasioci su je pronašli golu jer su joj valovi pokidali svu odjeću.

Kad je stigla do bolnice, rečeno joj da su njene ozljede toliko ozbiljne da nikad više neće hodati. Također su joj saopćili da je njen zaručnik Simon Atlee poginuo, piše Daily Mail.

"Bila sam s muškarcem kojeg sam voljela i s kojim sam namjeravala provesti život. Bio je dan nakon Božića i spremali smo se ići kući s predivnog odmora u Tajlandu. Odjednom smo čuli povike s plaže i ugledala sam vodeni zid. Udario je u prozore bungalova, a unutra je počela ulaziti crna voda, svuda je bilo slomljenog stakla. Zadnji put kad sam vidjela Simona bio je na krovu, ali nisam se zabrinjavala jer je bio bolji plivač od mene", ispričala je Petra.

Ubrzo se i sama našla vodi i u jednom je trenu pomislila da će umrijeti.

"Pomirila sam se s tim, nisam osjećala nikakvu težinu, nisam imala nikakvih briga. A onda sam odjednom ugledala nebo i tad je nagon za preživljavanjem preuzeo komadu. Znala sam da se moram uhvatiti za nešto i zgrabila sam drvo", kaže ona.

Na tom je drvetu polusvjesna provela punih osam sati dok je nisu spasili.

"Bila sam u agoniji i svako malo ostajala bez svijesti, ali trudila sam se ostati prisebna. Najgori su bili vriskovi koje sam čula. Nikome nisam mogla pomoći, a vrištanje nije prestajalo. I ja sam vrištala od bolova. Mogla sam micati samo ruke jer mi je karlica bila slomljena", ispričala je manekenka.

U bolnici na Tajlandu je provela dva mjeseca, a zatim još dva u jednoj Češkoj bolnici, a morala je ponovo naučiti hodati.

Petra se željela vratiti na Tajland i pomoći preživjelima pa je osnovala humanitarnu organizaciju Happy Hearts Fund kako bi pomogla u obnovi škola na područjima stradalim u tsunamiju.

Priznaje da joj je ova nesreća u potpunosti promijenila život.

"Tragedije nam daju priliku da promijenimo svoje živote. Promijenimo prioritete, odlučimo u kojem smjeru želimo ići. Izgubila sam osobu koja mi je bila najbliža, ali sam dobila drugu šansu za život. Osjećam potrebu pomoći drugima, učiniti više", rekla je za Vanity Fair.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.