Je li Hrvatska dobila svoju Senidah? Poslušajte kako to izvodi Andrea

Foto: Press

NEKI Andreu Qubrick pamte kao bivšu pjevačicu grupe E.T., a drugi po gostovanjima u brojnim pjesmama domaćih hip-hop izvođača.

Bilo kako bilo, Andrea je s domaće scene izbivala gotovo deset godina da bi se nedavno vratila najnovijim singlom Bolovi, za koji potpisuje i tekst i glazbu, a s redateljem Darijem Lepoglavcem osmislila je i spot.

Već na prvo slušanje jasno je da se radi o modernom zvuku koji je daleko bliži onome što u regiji radi Senidah nego pjesmama koje smo navikli čuti na domaćoj sceni.

"Pjesmom Bolovi na našu već pomalo uspavanu glazbenu scenu donosim jedan prodorniji zvuk i netipičan, ali vrlo proživljen tekst koji će vjerujem izazvati puno komentara. Kad pišem, za sebe ili za druge, uvijek nastojim iznenaditi nekom još neupotrebljenom sintagmom, neizlizanom temom ili bilo čime što odskače od predvidljivih rješenja. Osjećam navalu nove energije i jako me veseli rad na vlastitim pjesmama", rekla je Andrea.

Inače, pjevačica, pravim imenom Andrea Čubrić, svoj je glazbeni put započela u zboru Zvjezdice, javnost ju je zapazila kao jednu od pjevačica grupe E.T., a tijekom godina pisala je pjesmu za mnoge domaće zvijezde kao što su Nina Badrić, Jacques Houdek, Ivana Kindl, Ivane Banfić i mnoge druge.

Posljednjih nekoliko godina živjela je u Dubaiju, a prije toga ste je također mogli čuti, iako možda niste znali jer radila je studiju Project 6, gdje je snimala sinkronizacije animiranih filmova.

Hoće li joj ovaj singl omogućiti povratak u mainstream i jesu li Hrvati spremni za njezin novi zvuk, pokazat će vrijeme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.