Jane Birkin umrla je u nedjelju, od tada su joj lopovi dvaput htjeli provaliti u stan

Foto: EPA

PJEVAČICA i glumica Jane Birkin umrla je u nedjelju u dobi od 76 godina. Englesko-francusku zvijezdu, koja je inspirirala dizajnersku torbicu Hermès Birkin, u njezinom je domu u Parizu pronašao njegovatelj, izvijestio je BFMTV.

Isti medij sada je izvijestio kako su od nedjelje provalnici u dva navrata htjeli ući i opljačkati njezin pariški stan. Prvi pokušaj provale dogodio se u utorak. Tri osobe su željele ući u stan pokojne Jane, ali su ih spazili susjedi. Provalnici su se uplašili i pobjegli.

Došla i policija

Drugi pokušaj provale dogodio se jutros u četiri sata. Prijateljica pokojne glumice bila je u stanu kada je čula buku na vratima. Odmah je pozvala policiju. Policijski službenici došli su do stana i pronašli su tragove koji ukazuju na pokušaj provale. Bio je oštećen metalni dovratnik vrata te su na podu pronađeni komadi drveta.

Podsjetimo, Birkin je svoju karijeru započela kao glumica. Prvi uspjeh doživjela je u filmu Michelangela Antonionija, Blow Up, a međunarodnu pozornost privukla je vezom na ekranu i izvan njega sa Sergeom Gainsbourgom, jednim od najvećih kantautora francuske šansone. 

U vrijeme najveće slave, 1970-ih, bila je svjetska modna ikona pa je luksuzni brend Hermès po njoj nazvao njihovu danas najpoznatiju torbicu - Hermès Birkin. Na ideju o torbici došao je Jean-Louis Dumas 1981., tadašnji šef kuće Hermès.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.