James Cameron intervjuirao Antonetu Alamat Kusijanović: "Film ti je fantastičan"

Foto: EPA/ Sanjin Strukić/Pixsell

LEGENDARNI filmski redatelj James Cameron intervjuirao je hrvatsku redateljicu Antonetu Alamat Kusijanović, koja je režirala Murinu, njezin dugometražni prvijenac koji ima tri nominacije za Independent Spirit Awards, što je i bio povod razgovora.

"Bok, Antoneta, drago mi je što te vidim i što imam priliku popričati o tvom fantastičnom filmu Murina, ako sam točno izgovorio, koji je, koliko znam, i tvoj prvi film", rekao je na početku razgovora James. Antoneta se našalila kako će "popričati i o njegovom filmu, koji mu nije prvi".

Independent Spirit Awards - jedno od najvažnijih priznanja u SAD-u

"Gledaj, mislim da o filmu Murina treba puno toga otkriti, raspakirati. Jasno je da oboje volimo snimati pod vodom, što je vrlo zahtjevno, pa počnimo razgovor s tom temom", nastavio je redatelj Cameron. 

Razgovor redateljskog dvojca trajao je 48 minuta, a cijeli intervju možete pogledati ovdje.

Inače, film Murina nominiran je za Independent Spirit Awards u kategorijama najboljeg debitantskog dugometražnog filma, najbolje izvedbe glumca u usponu te najbolje fotografije. Nagrada, koju dodjeljuje organizacija Film Independent iz Los Angelesa, smatra se jednim od najvažnijih priznanja u SAD-u tijekom sezone nagrada, koja kulminira dodjelom Oscara u ožujku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.