Jakov Sedlar snima film o ukrajinskoj premijerki Juliji Timošenko

HRVATSKI redatelj Jakov Sedlar sa sinom Dominikom snima film o burnom životu 48-godišnje ukrajinske premijerke Julije Vladimirovne Timošenko. Tom prigodom su otac i sin posjetili ženu čiji je zaštitni znak pletenica ovijena oko glave u njezinom domu u Kijevu, upoznali joj supruga i 29-godišnju kćer te proučavali fotografije i materijale koji opisuju Julijin život.

Jedna od najutjecajnijih žena na svijetu

Prije nego što je postala premijerka, Timošenko je imala lanac videoteka, obogatila se poslujući s plinom, i aktivno sudjelovala u "narančastoj revoluciji". Forbes ju je 2005. godine smjestio na treće mjesto liste najutjecajnijih žena, odmah nakon američke državne tajnice Condoleezze Rice i kineske političarke Wu Yi.

"Ona je inteligentna, šarmantna, odlučna, vrlo obrazovana i topla osoba", izjavio je Sedlar za Gloriu, a o Timošenko će u filmu govoriti Bill Clinton, Margaret Tatcher, Vladimir Putin, Ala Pugačova te Paulo Coelho. Filmska priča o Juliji Timošenko u listopadu će biti prikazana u New Yorku, a potom slijede premijere u Washingtonu, Torontu, Parizu i Berlinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.