Iznajmljuju stanove da bi se seksali: Airbnb se buni i na hrvatske korisnike

Foto: Facebook

SVE JE počelo vrlo jednostavno, a ideja je bila iznajmiti nekretninu te upoznati ljude iz cijelog svijeta. No, problemi su počeli kada je Airbnb omogućio izradu profila s mogućnošću postavljanja profilne slike. Tada su neki od najmodavaca počeli gledati i fizički izgled potencijalnih posjetitelja kao kriterij iznajmljivanja.

Airbnb sada osuđuje ponašanje korisnika koji njihovu stranicu koriste kao prečicu do usputnog seksa sa strancima. Inače, američki website osnovan je 2008. godine u San Franciscu i već godinama omogućuje lakši pronalazak privremenog smještaja. I dok se Airbnb buni, korisnici ne vide ništa loše u tome.

Tako je Stuart iz Londona priznao kako je i sam imao seksualno iskustvo sa ženom koja mu je iznajmila sobu. "Pitao sam ju želi li doći u moju sobu, došla je i seksali smo se. Bilo je odlično i nastavilo se svake noći mog boravka", rekao je Britanac, pše Business Insider.

I 27-godišnja Francuskinja Marion priznala je kako je imala seks za jednu noć u engleskom Cornwallu. Njen je fatalni domaćin bio mlađahni surfer. "Družili smo se i podijelili bocu vina u njegovu stanu, poslije čega smo proveli noć zajedno. Sljedećeg jutra sam se s prijateljicama odjavila i otišla - kako smo i planirale. Bilo je totalno neočekivano, ali zabavno iskustvo", rekla je Marion.

Bilo je pritužbi i na hrvatske domaćine

Na Redditu su mnogi javno podijelili svoja seksualna iskustva s posjetiteljima. Dok se mnogi ponose svojim pothvatima, neki takvo ponašanje osuđuju. "Mislim da je to užasna ideja. Ako vam se gosti požale Airbnbu, mogli biste gadno nastradati", stoji u jednom od komentara.

Bilo je tu i pritužbi oko smještaja, a na "crnoj listi" se našao i jedan Hvaranin. Sophie se požalila Airbnbu da joj je domaćin iz Hvara otkazao rezervaciju kada je saznao da dolazi s još 3 djevojke.

Zabilježeni i slučajevi silovanja u Španjolskoj

No veće probleme imale su dvije Amerikanke koje su se našle u Barceloni. 34-godišnjak koji im je iznajmio stan ih je silovao. Još je jedna korisnica otkrila kako je od svojeg domaćina morala pobjeći jer se ponašao psihopatski.

Iz Airbnba su poručili kako su takvi slučajevi rijetki i da nema razloga za paniku. "Pokušavamo učiniti sve što je u našoj mogućnosti kako bi se gosti osjećali sigurno", poručila je voditeljica odnosa s javnošću, Sofia Gkiosou.

U svijetu oko 50 milijuna ljudi koristi Airbnb, a vrijednost popularne web stranice procjenjuje se na 25,5 milijuna funti. Nedavno je održana i konferencija u Parizu koja je okupila 5 tisuća domaćina na jednom mjestu. 

This morning, we were treated to an impromptu dance class led by our CMO, Jonathan Mildenhall, and featuring 5,000 hosts from around the world. One word: amazing!

Posted by Airbnb on Friday, November 13, 2015
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.