Indexova Kraljica maturalne večeri Matea Lustek zablistala na oproštaju od srednje škole

OVOGODIŠNJA Indexova Kraljica maturalne večeri Matea Lustek u srijedu se od srednjoškolskog života i prijatelja iz školskih klupa oprostila na svojoj maturalnoj večeri. Dan je provela pripremajući se za večernju feštu, a to joj uopće nije  bilo teško budući da je kao izabrana kraljica uživala u unaprijed dogovorenim tretmanima uljepšavanja u Beauty centru Božica te je navečer samo sjela u posebno za nju unajmljen Volvo XC60 auto kuće Baotić i dovezla se pred hotel. Haljinu dizajnerskog dvojca ELFS odabrala je još ranije, baš kao i cipele Ledenko, napravljene posebno za nju.

Izbor haljine Matei je bio lagan, osobito zato što nije morala paziti na cijenu. Častili su ELFSi, a među prekrasnim primjercima njihovih haljina Matea je odabrala onu za koju je mislila da joj nabolje pristaje. Da je izabrala dobro, potvrdili su i dizajneri, Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić. "Čim sam je vidjela, znala sam da je to ta. Bila je to ljubav na prvi pogled", rekla je Matea prije no što je krenula izabrati cipele koje će idealno upotpuniti njezin outfit za maturalnu večeru. S cipelama se malo više namučila. Od cijele gomile Ledenkovih modela zbog kojih bi velikoj većini žena procurile sline, Matei su se sviđale gotovo sve no trebalo je pronaći one baš savršene. Na kraju ih je pronašla u katalogu pa su naknadno napravljene posebno za nju.

Tretmanu dostojnome jedne kraljice Matea se podvrgla u Beauty Centru Božica. Tamo su joj zamislili i napravili frizuru kakvu je htjela, baš kao što to već 40 godina rade svim klijenticama za sve prigode. Ekipa iz salona pobrinula se i za njezine nokte te za još jedan. Jednako važan dio outfita; šminku. "Ne bih željela neku prenapadu šminku, ali opet, ne bi niti da bude svakodnevna, već u skladu s prigodom i s haljinom", dijelila je Matea upute prije no što se prepustila profesionalnim rukama. "Nju uopće nije teško šminkati, ima odličan ten, ništa za skrivati. Stavit ćemo malo ljubičastoga na oči, da ide dobro uz nakit koji će nositi te ćemo njih jače naglasiti, a na usta samo lagani sloj koji će onda još sama premazati sjajilom", rekla je šminkerica. Matea, lijepa i bez trunčice šminke, nakon tretmana je zabljesnula. Isto kao i ostale klijentice salona koje dolaze na masaže, sunčanje, pedikure, manikure, programe mršavljenja ili bilo koji od cijele palete ponuđenih tretmana. "Posebna pogodnost su naša mjesečne akcije u kojima je uvijek cijena pojedinog tretmana snižena 20-50 posto", kaže voditeljica Beauty centra Božica Martina Pužar-Zebić.

Dok su je šminkali, Matea nam je otkrila nekoliko detalja iz svog života. Iako je završila 4., jezičnu gimnaziju kao odlična učenica, planira studirati matematiku, i to inženjerski smjer. "Dobro mi je išla matematika u srednjoj i zanima me, a lagana mi je. Mislim da ću nakon tog fakulteta moći birati posao na različitim mjestima, a mislim da se od toga može i dobro zaraditi, bolje nego da predajem u školi", rekla je. U slobodno vrijeme Indexova kraljica maturalne verčeri trenira rukomet i sretna je jer je njezin klub ušao u prvu ligu. "Samo ne znam kako ću sada uskladiti i fakultet i treninge, morat ću se dobro organizirati". Iako je za sada slobodna, ako joj uskoro uleti i neki dečko, tek tada će morati dobro rasporediti vrijeme. "Nemam dečka, a večeras se uređujem najprije zbog sebe same", smije se Matea.

Nakon uljepšavanja, Matea je išla preuzeti luksuzno vozilo u kojem će se sa stilom pojaviti na maturalnoj večeri. A auto kući Baotić čekao ju je, za tu večer samo njezin, Volvo XC60 zajedno s vozačem. "Ne bi imala ništa protiv da ovi ključevi `slučajno` ostanu zauvijek kod mene", rekla je Matea usput razgledavajući cijeli vozni park auto kuće Baotić. Ukrcavši se u izabrani auto, krenula je kući u Sveti Martin pod Okićem po haljinu, cipele, roditelje i nakit, koji joj je izradila sestra Maja.

Pred hotelom u kojem je bila večera okupila se cijela njena generacija, a Matea je svojom pojavom izazvala pravo oduševljenje. Prijatelji iz njezinog 4.e razreda podržavali su je od trenutka kad se prijavila na natjecanje za Indexovu kraljicu, glasali su za nju i, kažu, znali da će pobjediti. Mateina razrednica Nada Petrović tek je te večeri saznala da je Matea kraljica po izboru Indexovih čitatelja. O svojoj sad već bivšoj, odličnoj učenici ima samo riječi hvale te se nikako nije mogla sjetiti nekih problematičnih situacija. Sigurno ih nije bilo niti te večeri na maturalnoj zabavi. Matei smo poželjeli ludi provod. "Hvala, ovo cijelo iskustvo mi je bilo prekrasno i da mogu, sigurno bih sve još jednom ponovila", rekla je ovogodišnja, treća po redu Indexova kraljica maturantica.    
  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.