HTZ: Ispao Duško, Zokija Tony pozvao da nastupi s njim u Areni Zagreb

PJESME posvećene najmilijima - roditeljima, obitelji, prijateljima te bivšim ili sadašnjim ljubavima, otpjevali su u četvrtoj live emisiji kandidati showa Hrvatska traži zvijezdu. Među Top 8, pred publikom i žirijem kojeg čine Tony Cetinski, Jelena Radan i Goran Lisica Fox, nastupili su sljedeći kandidati: Zoran Mišić, Matej Miličić, Barbara Dautović, Bojan Jambrošić, Nikolina Kovačević, Carla Belovari, Duško Šarić i Iva Ušalj. Ispao je prema mišljenju žirija glasovno najslabiji Duško Šarić.

Na početku showa Tony Cetinski kandidatima je dao nesvakidašnju priliku i poticaj. Rekao je kako će tijekom live emisije izabrati četiri ili pet kandidata koji će, dvije večeri za redom - 23. i 24. svibnja, nastupiti kao gosti na njegovim velikim koncertima u zagrebačkoj Areni.

Zoki plakao od sreće nakon što je ugledao brata koji je doputovao iz Australije

Prvi je nastupio Zoran Mišić, koji je pjesmu "Sve još miriše na nju" posvetio svojoj sestri i bratu. Pred kraj nastupa je dirnutu sestru, kojoj su potekle suze, došao zagrliti u publiku. "Vidio sam tu neki transparent: Isusov stas, Božji glas. Mene si sad najviše podsjetio na jedan bojler, energetski. Bilo je super. Jedino još higijena, vladanje, to bi se moglo poboljšati, ali nećemo sad u detalje. Rasturio si", bio je i večeras slikovit Fox. "Bit ću kratak i jasan: Što radiš 23. svibnja? A 24. svibnja? Pjevaš u Areni Zagreb!", rekao je Tony.

Nakon nastupa su Zokiju pustili video poruku njegovog brata koji živi u Australiji, a potom se Zokijev brat pojavio na pozornici. Dvojici braće je u zagrljaj ubrzo dotrčala i sestra. Obitelji, koja se opet našla na okupu, od sreće su potekle suze.

Barbara opet imala problema s glasom

Pjesmu Tine Vukov "Tuga dolazi kasnije" otpjevala je Barbara Dautović. Kome ju je posvetila, nije željela otkriti. "Imaš izniman senzibilitet. Imaš toliko dobroga za pokazati, divno pjevaš", rekla joj je Jelena i savjetovala joj da riješi "problem" kojeg ima, bio fizičke ili psihološke prirode. "Svi pričaju o nekom problemu, ali ja ga baš i ne vidim", rekao je Fox i potom sve nasmijao svojom izjavom: "Ma ja znam kome je pjesma bila posvećena - tvojoj prababi Agati".

Tošina "Igra bez granica" u Matejevoj izvedbi dirnula žiri i publiku

Matej Miličić je otpjevao "Igru bez granica" Toše Proeskog. Posvetio je svoju izvedbu upravo tragično preminulom mladom pjevaču, što je žiri ocijenio kao "hrabar potez". "Dostojanstveno, lijepo, prekrasno", rekla mu je Jelena. Pjesma je izrazito dirnula Tonyja s obzirom da su on i Toše Proeski bili veliki prijatelji. "Nitko nikad neće biti toliko svet i pjevati kao što je Toše pjevao. Očekujem od tebe još puno dobrih pjesama", kratko je rekao Tony. "Imaš dobru kvalitetu u sebi. Već sam ti prošli puta rekao da ti čovjek kad te vidi ne bi dao crtanu ovcu čuvati, ali onda ti izroniš", rekao mu je Fox.

"Iz povjerljivih izvora mogu reći da se tebi već priprema jedan ugovor za ozbiljni posao"

Bojan Jambrošić je pjesmu "Ti si mi u krvi" Zdravka Čolića posvetio svojim roditeljima. Naime, oni su se upoznali upravo dok je svirala ta - njihova pjesma. Bili su dirnuti do suza. Zaplesali su u studiju, a nakon nastupa su došli izgrliti i izljubiti sina na pozornicu. Tad se rasplakao i Bojan.

"Ja iz povjerljivih izvora mogu reći da se tebi već priprema jedan ugovor za ozbiljni posao. Djevojke su se sve rasplakale, raspametile. Nemoj nikad misliti da su ovi ljudi u publici ovce i da će svašta popušiti. Publika osjeti i vraća trostruko. To se i meni događa ovih zadnjih godina. Budi ono što jesi", rekao mu je Tony Cetinski. S obzirom da je Jelena ponovno lamatala rukama po zraku, Tony joj je ruke vezao lisicama. "Složna braća kuću grade, a nesložna svaki svoju", rekao je kratko Fox.

"Imaš nešto što će držati muškarce u pokornosti"

Nikolina Kovačević također nije željela otkriti kome je posvetila svoju pjesmu. Otpjevala je "Od ljubavi" grupe Mayales. "Od početka znam da si posebna i da super pjevaš, ali stylingom si me iznenadila i očarala", nahvalio je Tony Nikolinin večerašnji izgled. "Mislim da se i tebi nešto smiješi iza ugla. Imaš nešto što će držati muškarce u pokornosti", rekao je Fox, ali nije želio dovršiti rečenicu i navesti što je to.

Od "krmka" do "jelena lopatara"

Duško Šarić je pjesmu Harija Rončevića "Još ne znam kud s tobom" posvetio svojoj djevojci Sanji. Rekao je kako su se upoznali u jednom kafiću upravo dok je svirala ta pjesma, a Sanji je poručio da ovu posvetu treba cijeniti i vjerovati mu. "Teško će njega biti iz showa izgurati, ne da se on", rekao je Fox i ovaj put Duška nije prozvao "krmkom" već "jelenom lopatarom koji je izdigao rogove". Tony se nije zamarao riječima već je dobacio Dušku loptu i zadao mu da tehnicira njome.

"Carla Belovari - The Voice"

Vanninu pjesmu "Ako je vrijedilo išta" Carla Belovari je posvetila svojim sestričnama Nikolini i Ani. "Ladies and gentleman, Carla Belovari - The Voice", bio je kratak Tony. Jelena je pohvalila njenu izvedbu i činjenicu "da ne imitira i ne trudi se imitirati". "Ti se samo drži bine. Vidjeli smo gnjurca, voda mu do koljena", ispalio je Fox.

"Ne znam dal` si primijetila da nitko nije primijetio da si zaboravila tekst"

Posljednja je nastupila najmlađa kandidatkinja showa, Iva Ušalj. Gibonnijevu pjesmu "Zlatne godine" je posvetila svom bratu Jurici. Iako je na početku pjesme zaboravila stihove, žiri joj to nije previše zamjerio. "Imamo jedan karakter - Pinkče", rekao je Fox. "Ne znam dal` si primijetila da nitko nije primijetio da si zaboravila tekst i da si u jednom trenutku prestala pjevati, ali to uopće nije bitno. Ovo je bila jedna od najboljih emisija dosad i hvala ti što si doprinijela tome", rekao je Tony.

I.M.
Foto: Borna Čavrag

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.