Hrvoje Kečkeš se vraća na scenu: Hoće li mu gledatelji oprostiti alkoholizam?

HRVOJE KEČKEŠ, glumac čijem smo neospornom talentu svjedočili u kazalištu, ali i na malim ekranima, "napunjenih baterija" i "ispražnjenog želuca" vraća se glumi. Naime, nakon što je javna tajna da Hrvoje Kečkeš ima ozbiljnih problema s alkoholom isplivala na površinu, glumac je hospitaliziran u zagrebačkoj bolnici Vrapče. Na liječničkom kartonu kratko je pisalo: alkoholizam.

"Spletom okolnosti završio sam opet u bolnici jer sam se u alkoholiziranom stanju vratio iz Osijeka"

Da je došao do zida, shvatio je i sam Hrvoje te je "zasukao rukave" i odlučio se (nadamo se uspješno) riješiti tog poroka. Odvikavanje koje je trajalo nešto više od mjesec dana okončano je ovih dana pa je popularni Kazo angažiran na novim projektima koje započinje snimati početkom sljedećeg mjeseca.

"Spletom okolnosti završio sam opet u bolnici jer sam se u alkoholiziranom stanju vratio iz Osijeka gdje sam kratko nešto radio. Bila je najveća šteta što sam stizao na predstave i sve skupa nekako obavljao i to u takvom rasporedu gdje je i inače sve jako teško sklopiti. Najgore je bilo što je istodobno u Kerempuhu bilo nekoliko glumaca izvan pogona kad se meni dogodio taj recidiv koji sam jednostavno morao prelomiti. Iskreno hvala kazalištu na razumijevanju da se to ipak moralo napraviti i da je to najbolje za sve. Iščarobirali su sve i našli zamjene za sve predstave. Otišao sam s ocem i prijavio se u Vrapče", izjavio je Hrvoje za Jutarnji list.

"Neću navijati za Hajduk, neću"

"Uspijevala je ta apstinencija, ali su me u tome držali krivi razlozi, nekakav strah, nekakav pojam da ne smijem, a to je kao kad ti netko kaže ne smiješ više nikad sjesti u određenu stolicu i onda ti ta stolica postane opsesija i za pet dana ili pet godina vratit ćeš se i sjesti. Ali svatko ima svoju točku gdje ga treba dotaknuti. Jedna defektologinja u Vrapču pogodila me je rečenicom: 'Svi radite krive stvari i brljate s tim ne smijem, ne smijem. Smiješ, ali znaš kako to završava.' Potrebno je postaviti stvari s 'Ja to neću' i puno je lakše izvući tu tvrdoglavost i raditi nešto ustvari iz inata kao - neću navijati za Hajduk, neću. Lakše je nego s ne smijem", nadovezao se Hrvoje i otkrio što mu je zapravo bila nit vodilja i unutarnja inspiracija. Budući da alkoholizam nije bezazlena stvar koje se ne rješava "samo tako" svjestan je toga i sam Hrvoje, ali s druge strane nada se da će ljubav prema poslu koji radi i ženi koju voli ipak prevagnuti.

S.C.
Foto: Igor Sambolec / Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.