Hrvatski radijski festival od ove godine ima i zimsko izdanje

HRVATSKI RADIJSKI FESTIVAL ove godine kreće i u zimskom izdanju, što je samo jedna od novosti vezanih uz taj glazbeni događaj. Ovogodišnje, petnaesto izdanje festivala održat će se od 10. do 13 lipnja u Opatiji, no već na jesen kreću pripreme za novu svečanost.

"U cilju rasterećenja etera odlučili smo da ove godine nećemo u jednom naletu lansirati 80 novih skladbi. To ćemo učiniti u dva navrata tako da će jedno finale biti 12. lipnja, a sljedeće negdje krajem studenog", rekao je direktor HRF-a Juraj Hrvačić. Još nisu poznati nikakvi detalji oko organizacije "zimskog HRF-a" kao niti to gdje će se održati. "U lipnju će ići glazbe koje su lepršave i vedre dok će u studenom glazbenici moći predstaviti nešto drugačiji, ozbiljniji izričaj", rekla nam je glasnogovornica festivala Ojdana Rajić Azinović.

Još jedna od novosti je spajanje dvije natjecateljske večeri u jednu, dok će druge dvije večeri biti revijalnog karaktera. "Održat ćemo i jednu revijalnu večer na kojoj će nastupit 15 dosadašnjih pobjednika festivala. To će biti svojevrsno specijalno izdanje", rekao je Hrvačić. Time se želi obilježiti jubilarno izdanje festivala. Izvođači će također morati posebno poraditi na spotovima, s obzirom da je sklopljen ugovor s Nacionalnom udrugom televizija što znači da će 20 lokalnih i 7 regionalnih postaja puštati spotove uoči festivala te će se i na taj način za njih moći glasati. Juraj Hrvačić kaže kako je usavršeno i glasanje SMS-om te putem interneta.

Raspisan je natječaj za 30 skladbi od kojih će njih dvadesetak biti u opatijskom finalu. Prvi krug glasovanja kreće 15. ožujka kada će skladbe biti puštene u eter 60 radijskih postaja, članica HURIN-a. Voditelj ovogodišnjeg festivala će biti Dalibor Petko, ali još nije odlučeno tko će biti suvoditeljica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.