Hrvatska Mensa testira posljednji put ove godine. Biste li znali riješiti zadatke?

Foto: Press

HRVATSKA Mensa održava posljednje ovogodišnje testiranje inteligencije u subotu 26. studenoga u Zagrebu. Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije, u vrlo kratkom roku zaprimit će poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu, koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja.

Testiranje inteligencije 26. studenoga na Filozofskom fakultetu bit će posljednje koje će biti održano ove godine u glavnom gradu, a sveukupno četvrto. Na prethodno održanim testiranjima početkom listopada u okviru međunarodnog Dana inteligencije, testirano je sveukupno 367 pristupnika u svih 5 najvećih hrvatskih gradova, što predstavlja dosada najveći broj osoba koje su pristupile testiranju u jednome danu.

1200 članova u jednoj godini

U aktualnoj godini Hrvatska Mensa obilježava 25 godina postojanja, a dana 8. studenoga 2022. u Udruzi je prvi put od osnutka premašena brojka od 1200 članova u jednoj godini.

"Prijava na testiranje moguća je putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o testiranju, a na kojem primarni cilj nije postati članom Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju", najavljuju iz Mense.

Niže možete vidjeti primjere zadataka:

1.

2.

3.

Minimalna dobna granica za testiranje je 14 godina

Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se koriste su rodno i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama, te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.