Gaming, Videoigre

Hrvati prave horor igru smještenu u Gorski kotar, pogledajte kako će izgledati

Screenshot: Saint Kotar

NAKON pauze zbog tehničkih problema tijekom razvoja igre i rebrendinga tvrtke u Red Martyr Entertainment, nastavljen je rad na domaćoj igri Saint Kotar, psihološkoj horor avanturi smještenoj u gradić Sveti Kotar, fiktivno mjesto na području Gorskog kotara, a uskoro stiže i demo verzija. 

Saint Kotar: The Yellow Mask naziv je demo verzije igre čiji će datum izlaska uskoro biti i službeno objavljen. Igrači će moći okusiti dio priče o Benedeku Dohnanyju i Nikolayu Kalyakinu koji pokušavaju pronaći istinu iza jezive serije ubojstava, navodno povezanih sa štovanjem đavla i vračanjem, navode iz Red Martyr Entertainmenta. 

Riječ je o projektu tvrtke sa sjedištem u Hrvatskoj koja se prije zvala Tanais Games, ali je prošla kroz rebranding u želji za novim početkom nakon što je odlučeno da prethodni naziv više ne odražava identitet tvrtke. Bez obzira na sve probleme, nastavljen je rad na projektu, a izbacili su i novi video. 

Izlaskom dema, koji će se moći igrati i do sat i pol vremena, ovisno o stilu igranja, bit će pokrenuta i Kickstarter kampanja kako bi se prikupila sredstva za završetak igre. Takva praksa uobičajena je za nezavisne studije na globalnoj razini, a na domaćoj game sceni, koja je uglavnom prepuštena sama sebi, nikada neće biti dovoljno kvalitetnih projekata. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.