Hrvati objavljuju snimke na kojima rade čučnjeve, bune se protiv zatvaranja teretana

Screenshot: Facebook

OVE su se nedjelje u podne građani okupili u Arena Centru gdje su odradili 21 čučanj kako bi upozorili na zatvaranje teretana i fitness centara. 

Ovo je javno vježbanje bilo odgovor na inicijativu fitness-trenera Gorana Sajka koji je ljude na ovu akciju pozvao putem Facebooka. 

Sajko je objavio i snimku iz centra uz komentar: "Tjelesna aktivnost je rješenje a ne problem!".

Njegova je objava dobila mnoštvo komentara podrške, a snimke svojih čučnjeva objavljivali su i ljudi koji nisu bili prisutni u Areni, ali su ipak podržali akciju. 

"Ma bravo ekipa. Tako se to radi. To je snaga", "Baš sam ponosna na sve nas", "Stop lockdownu u sportu i rekreaciji", "Bravo, tako se dela", bili su neki od komentara. 

U nastavku možete pročitati Sajkov poziv na inicijativu i obrazloženje zašto je to pokrenuo, a ako i vi podržavate ovu akciju, šaljite nam svoje snimke vježbanja i poruke za Stožer na desk@index.hr

"Dragi kolege, prijatelji, vježbači! Pozivam vas na akciju!

Sutra u nedjelju, 29.11., u 12:00 pokažimo koliko smo jedinstveni i odradimo flash mob. Mjesto održavanja su svi javni prostori kojima je dozvoljen rad, kod kuće ili u prirodi. Ustanite sa stolice, pokrenite se i podržite nas.

Točno u 12:00 aktivirajte alarme na mobitelu da počnu zvoniti. U tom trenutku napravite 21 čučanj kao simbol datuma ponovnog otvorenja naših centara. Neka netko snimi video i nakon toga ga proslijedite na društvene mreže. Pustite alarm da zvoni Poruka na društvenim mrežama glasi: 'Tjelesna aktivnost je rješenje, a ne uzrok problema!'", napisao je Sajko. 

U nastavku je pozvao sudionike da se ipak ne okupljaju u grupama i da se pridržavaju epidemioloških mjera. 

"Nakon odrađenog zadatka najnormalnije nastavite raditi što ste naumili. Cilj akcije je prije svega ukazati na problem nekretanja u našem društvu. Svih posljedica koji sedentarni oblik života ima za pojedinca i naciju. Ukazati da zatvaranje fitness centara, zabrana rekreacije, zabrana treninga za djecu nije rješenje već gašenje požara koje će dugoročno imati katastrofalne posljedice za cijelo društvo. Ovo je i poruka nadležnima da ne želimo nikakve potpore nego pravo na rad. Rad s kojim doprinosimo zdravlju nacije, rad i znanje kojim pomažemo zdravstvenom sustavu. Također, zajedništvo i odgovornost koju moramo  pokazati prije svega vlastitim primjerom", piše on. 

Dodao je da su se u fitness-centrima provodile epidemiološko-higijenske mjere i prije pandemije, koje su za vrijeme pandemije postrožene te da ovo zatvaranje smatra političkom odlukom.

"Ovo je bila politička odluka jer nije bilo nikakvog realnog razloga za zatvaranje. Znanstvene studije su potvrdile da je mogućnost zaraze u fitness centrima minimalna. Želim da budete svjesni da imamo podršku u vlasti da budemo ponovno otvoreni. Na nama je da budemo prije svega profesionalci, akademski građani i da tako komuniciramo. Neka sutra bude početak jedne nove i lijepe priče", zaključio je Sajko.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.