Homoseksualac posvojio curicu s Downovim sindromom koju je 20 obitelji odbilo

Foto: Instagram

ČUVŠI da djevojčicu Albu, koja ima Downov sindrom, nitko ne želi posvojiti te da ju je odbilo 20 obitelji, Luca Trapanese odlučio joj je pružiti dom.

Luca iz Napulja za sebe kaže da je homoseksualac i katolik, a često u televizijskim emisijama govori o posvajanju u homoseksualnoj populaciji. Tvrdi da jednomjesečnu Albu nije posvojio zbog toga, već zbog svoje želje da ima obitelj.

Kako kaže, u djetinjstvu je njegov najbolji prijatelj obolio od karcinoma pa je svjestan da će skrb o Albi biti drugačija, no spreman je na sve.

"Kad sam imao 14 godina, moj najbolji prijatelj doznao je da ima karcinom u terminalnoj fazi. Odlučio sam da ga neću napustiti, išao sam s njim u bolnicu i pomagao mu sa zadaćama. Bio sam tu kad god me trebao", rekao je za BBC.

S prijateljem je ostao do kraja.

"Iako smo bili djeca, obojica smo bili svjesni tragične situacije", rekao je i dodao da je zbog Diegove smrti shvatio što znači živjeti s bolešću.

Počeo je volontirati u napuljskoj crkvi, pomažući bolesnima i djeci s invaliditetom. Planirao je postati svećenik, no shvatio je da od toga neće biti ništa kad se zaljubio u drugog muškarca. Napustio je sjemenište, a s tim je muškarcem potom bio u vezi 11 godina.

Razmišljali su o zajedničkom posvojenju djeteta, a nakon što su prekinuli, Luca je i dalje imao tu želju. Nakon što se 2017. godine promijenio zakon te je odlučeno da homoseksualci mogu usvajati, Luca je odlučio aplicirati kao posvojitelj. Nije odustao ni kad su mu rekli da će dobiti dijete s poteškoćama u razvoju ili bolešću. Iste godine su mu javili da Alba, koja je tad imala samo 30 dana, traži dom.

Odmah je pristao, a kako kaže, čim ju je uzeo u naručje, prihvatio ju je kao svoju kćer.

"Sad se sve vrti oko nje", rekao je i dodao da je ponosan što joj je otac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.