Hollywood Reporter preporučio "Ti mene nosiš": Ovo je jedan od favorita iz sjene za Oscara

Foto: Press

NA POPISU "favorita iz sjene" Hollywood Reportera koje se isplati pogledati među kandidatima za Oscara na stranom jeziku našao se i film "Ti mene nosiš" Ivone Juke, koji je crnogorski kandidat za najpoznatiju filmsku nagradu.

Film je opisan kao emocionalno snažna drama u stilu filmova "Sudar" i "21 gram" te "samouvjeren prvijenac" u kojem se isprepliću životne priče triju žena različitih generacija koje žive u glavnom gradu Hrvatske.

Uz film "Ti mene nosiš" na popisu su se našli i rumunjski "Bravo!" Radua Jude, islandski "Ovnovi" Grimura Hakonarsona, austrijski horor "Laku noć, mamice" Veronike Franz, norveški "The Wave" Roara Uthauga, pakistanski "Moor" Jamija – Jamsheda Mahmooda Raze, južnokorejski "Throne" Leea Joon-ika, poljski "Jedanaest minuta" Jerzyja Skolimowskog, singapurski omnibus "7 letters" i drugi.

 

Ugledni The Hollywood Reporter sastavio je listu filmova u konkurenciji za Oscara za najbolji strani film, koji su...

Posted by Ti mene nosiš / You Carry Me on 24. studeni 2015

Ovo nije prvi put da Hollywood Reporter spominje ovaj film. Krajem kolovoza nakon prikazivanja na Sarajevom Film Festivalu, predvidio mu je uspjehe na festivalima i oscarovski potencijal.

"Ti mene nosiš" snimljen je u koprodukciji sa Slovenijom, Srbijom i Crnom Gorom, sniman je na više od devedeset lokacija sa sedamdesetak glumaca iz Hrvatske i regije.

Izbor kandidata za najbolji strani film za Oscara objavit će se 14. siječnja, a dodjela nagrada održat će se 28. veljače u Los Angelesu. Hrvatski kandidat za Oscara je "Zvizdan" Dalibora Matanića. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.