Hit serija osvojila je srca tinejdžera, ali i odraslih (samo je oni gledaju krišom)

Foto: Press

SJEĆATE li se svojih tinejdžerskih ljeta? Prvih ljubavi, noćnih kupanja, nezaboravnih avantura s prijateljima i vjerovanja da je sve moguće ako to dovoljno želimo? Val nostalgije za takvim ljetima kod odraslih probudila je sanjiva drama o tinejdžerskom ljubavnom trokutu na Amazon Primeu.

Omiljena serija The Summer I Turned Pretty temeljena je na istoimenim knjigama spisateljice Jenny Han. Ako ste gledali Netflixov hit To All the Boys I've Loved Before, mogla bi vam se svidjeti i ova ekranizacija najprodavanijeg romana spomenute autorice.

"Jedna djevojka. Dva mladića. Ljeto koje je promijenilo sve", opis je serije koja je osvojila gledatelje diljem svijeta, ali i preplavila društvene mreže. Samo na TikToku videi s hashtagom #TheSummerITurnedPretty prikupili su više od 1.3 milijarde pregleda.

Oprez! Spojleri

Radnja prati tinejdžericu Isabel Belly Conklin (Lola Tung). "Belly" na engleskom znači trbuh, pa je sasvim jasno da bi se većina djevojaka njezinih godina radije ošišala na ćelavo nego imala takav nadimak.

Ljubavni trokut

Belly je šašava i nestašna djevojčica sve dok se jednog ljeta ne pojavi u kući na plaži u koju ide cijeli život i skine ružičaste naočale. Otkriva da je odjednom postala Hot Girl - razaračica svjetova.

Njezina obitelj boravi svako ljeto u idiličnom primorskom gradiću zvanom Cousins ​​​​s drugom obitelji koja ima dva sina - Conrada i Jeremiaha. Stariji brat Conrad (Christopher Briney) dvojnik je Leonarda DiCaprija iz 90-ih, a mlađi Jeremiah (Gavin Casalegno) divan je poput zlatnog retrivera u tijelu dječaka.

@dasdarling42 bros convince bros to watch TSITP season 2. Nolan is #teamconrad so he can stay. #tsitp #thesummeriturnedpretty ♬ original sound - dasdarling42

Obojica primjećuju Bellinu zagonetnu ljepotu, a serija se uglavnom vrti oko njezinog mucanja u razgovorima s njima dok pokušava shvatiti sviđa li joj se više stariji brat koji joj je simpatija oduvijek ili mlađi kojem je simpatija ona. 

U svemu tome, glavna junakinja se nosi s adolescencijom i seksualnim sazrijevanjem. I dok će mnogi na prvu zaključiti kako je serija poprilično površna i jednostavna, ona na jedan prekrasan način prikazuje najvažnije trenutke u životu jednog adolescenta.

Milenijalci opsjednuti teen serijom

Na kraju doznajemo da se majka dječaka bori s teškom bolešću, što znatno otežava dinamiku. Belly također ima slatkog starijeg brata po imenu Steven i najbolju prijateljicu po imenu Taylor, a njih dvoje imaju posebnu romantiku. Cijela priča se odvija dok u pozadini sviraju pjesme Taylor Swift.

Serija je jedan od najgledanijih Primeovih hitova, a nedavno su službeno potvrdili da stiže i treća sezona. Poznato je da će imati deset epizoda, a detalji radnje i datum dolaska još nije otkriven. S produkcijom nove sezone neće se početi dok ne završi štrajk pisaca i glumaca.

@adelaidelemonade We are both almost 30 and fully invested in this teenage love triangle… we thought we were going to have a relaxing Saturday morning but team jelly chose violence 😱 #tsitp #bonrad @user9746952254829 ♬ original sound - the summer i turned pretty

Iako su serija i romani originalno namijenjeni mlađoj publici i adolescentima koji tek ulaze u svijet odraslih, osim njih, oduševila je i nešto stariju publiku. Prema Vogueu, Han shvaća da je serija "zaronila u romantičnu psihu žena određene dobi dajući publici ćudljivog ljubavnika kao iz devedesetih i jednog koji podsjeća na nešto stvoreno umjetnom inteligencijom."

@chelsea052519 #thesummeriturnedpretty #tsitp #momsoftiktok #millenial #30andover ♬ Barbie World (with Aqua) [From Barbie The Album] - Nicki Minaj & Ice Spice & Aqua

Milenijalci masovno po društvenim mrežama iskazuju svoje čuđenje zbog opsjednutosti ovom serijom, s obzirom na to da su godinama bliže svojim roditeljima nego likovima iz teen drame.

Nostalgija za serijama 90-ih i 2000-ih

Je li doista novost da je hrpa odraslih dio publike? Priče o tinejdžerima su zabavne svima, a serije poput Euforije i originalne Tračerice bile su kulturni fenomeni prije nego što je Belly bila samo ideja u očima direktora Amazona.

Ali The Summer I Turned Pretty nije nikakva Euforija, a nije ni Tračerica. Ova je serija vraški ozbiljna. Moguće je da je milenijalcima posebno zanimljiva jer budi nostalgiju za tinejdžerskim serijama kasnih 90-ih i ranih 2000-ih na koje podsjeća. 

@wholesomeromantic And I have no problem with it 😂 #thesummeriturnedpretty #thesummeriturnedprettyedit #thesummeriturnedprettyseries #thesummeriturnedprettycast #fyp #thesummeriturnedprettyseasontwo ♬ Ice Cream (with Selena Gomez) - BLACKPINK

Popularnost možda ima veze s tim koliko realno dočarava osjećaj tinejdžerskih ljeta, nevjerojatnih trenutaka u beskrajnim, naizgled lijenim danima te velike i pomalo strašne mogućnosti. Sve je to toliko duboko tinejdžerski da se možete zapitati: čekaj, je li prekasno za mene da ljeto provedem ovako lijepo? 

Kakav god odgovor imate na ovo pitanje, činjenica je da niste sami. Serija je oduševila i tinejdžere i ljude u 20-ima, 30-ima pa čak i 40-ima. Na kraju krajeva, lijepo je znati da negdje u dućanu ili na ulici ima još odraslih koji su tim Conrad ili tim Jeremiah.

@abbi.dicenso i think she’s still team jere guys!!! #tsitp #fyp #foryou #teamconrad #teamjeremiah ♬ original sound - abbidicenso
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.