Hit na YouTubeu: 18-godišnjak u Minecraftu izradio model svemira

Screenshot: YouTube

NAKON što je dva mjeseca analizirao svemirske strukture, 18-godišnji Christopher Slayton iz San Diega od virtualnih je kocki sastavio model našeg kutka svemira.

Želi napraviti nešto sasvim novo

Slayton je svoj Minecraft projekt dokumentirao na YouTube kanalu Chris DaCow. VIdeo je u nešto više od mjesec dana prikupio gotovo milijun i pol pregleda, a na kanal se pretplatilo preko 100.000 osoba.

Za New York Times Slayton je rekao da je zahvaljujući ovom projektu shvatio koliko je svemir zapravo lijep. Svoj virtualni pothvat započeo je izradom modela Zemlje, a zatim je napravio ostale planete iz Sunčeva sustava, pa čitave galaksije, uključujući nebulu i crnu rupu.

U izgradnji svemira koristio je razne "modove", ili modifikacije koje uređuju strukturu ili postojeći kod videoigre.

"Želim ispričati stvarnu, zabavnu priču, drugačiju od bilo čega što je napravljeno u Minecraft i gaming zajednici”, rekao je Slayton za New York Times i najavio da će nastaviti istraživati i druge kozmičke teme, poput četvrte dimenzije i multisvemira.

Jedna od najpopularnijih igara na svijetu

Minecraft je zasigurno jedna od najpopularnijih videoigara u posljednjih 10-ak godina. Radi se o sandbox igri u kojoj igrači mogu stvarati i graditi u 3D kockicama, a na raspolaganju su im razni modovi od kojih su najpopularniji Survival i Creative mod.

Osim zabave, ova igra ima i praktične i obrazovne primjene, govori za Times profesorica B. Reeja Jayan sa Sveučilišta Carnegie Mellon. Ona, naime, Minecraft koristi na svojim predavanjima: ''Po mom mišljenju, učenje mora biti zabavno. A jedna od prednosti korištenja igre kao što je Minecraft je da je tako fleksibilna. Malom je djetetu tako lako naučiti igrati igru, ali je u isto vrijeme prilagođena podučavanju naprednih znanstvenih koncepata.''

Prvo izdanje Minecrafta objavljeno je 2009., nakon čega je uslijedila potpunija verzija 2011. Od tada je postala jedna od najpopularnijih videoigara na svijetu, kojom se bavi niz YouTube kanala, foruma, natjecanja i internetskih zajednica. Microsoft je 2015. godine kupio Minecraft za 2,5 milijarde dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.