Helena Šopar slučajno u Hrvatskoj: Na kraju ću ostati tamo gdje se zaljubim

HELENA ŠOPAR večeras se pojavila u Zagrebu na predstavljanju nove kolekcije u butiku Max&Co. Jedna od naših najuspješnijih manekenki s karijerom u inozemstvu u Hrvatsku je došla sasvim slučajno, a nenadani ju je posjet jako razveselio. Draga, simpatična i lijepa Helena otkrila nam je čime se sve trenutno bavi, kako se ljubila s holivudskom zvijezdom, kako se snalazi daleko od doma te još ponešto iz svog zanimljivog života.

"Došla sam prije dva dana slučajno u Hrvatsku. Već sam isplanirala Uskrs u New Yorku, ali su me ujutro nazvali uz agencije iz Londona i rekli mi da se spakiram jer za nekoliko sati idem u Njemačku raditi. Pa sam to i napravila, a usput mi je pala briljantna ideja na pamet, s obzirom na to da je Njemačka blizu, a Uskrs je, da dođem posjetiti svoje doma, sestru, prijatelje. Tako da sam došla na tjedan dana, a danas mi sestra nosi reviju, pa sam zato ovdje"; rekla je za Index lijepa Helena.

"New York obožavam, to je moj grad, ali srce mi ipak pripada tu"

Daleko od doma joj uopće nije lako, a još ni sama ne zna gdje će se jednog dana skrasiti. Toj odluci mogla bi kumovati ljubav, kada se dogodi. "Naravno da mi svi od doma fale. Prođeš cijeli svijet, ali ipak ovdje pripadam, zato i volim što sam iz Hrvatske pa imam taj osjećaj pripadanja. U svijetu nije tako, drukčiji je mentalitet. Gdje god da jesam, u New Yorku, Parizu, Londonu, uvijek nađem Hrvate s kojima se družim, odlazim u hrvatske kafiće i slično. Dom je dom, mogu proputovati cijeli svijet, ali srce mi tu pripada. Iako, New York obožavam, to je moj grad, tako da mislim da će mi jednog dana biti teško odlučiti gdje da živim. Na kraju će biti, gdje se zaljubim, tu ću i ostati", smije se Helena.

"Manekenstvo imam u malom prstu, ali gluma je viši nivo, to mi je izazov"

Manekenstvo je već "doktorirala", a nedavno si je ispunila i jedan od životnih snova zaplivavši glumačkim vodama u filmu "Mind Games". "Stalno radim, sada sam počela i s glumom, idem u školu. Snimila sam film, koji još nije izašao, s Brianom Geraghtyjem iz `Narednika Jamesa`. Ulazak u taj svijet glume mi je super i drago mi je da sam s takvom ekipom radila već na prvom filmu. Sada čekam nove ponude, gluma mi je neki novi izazov, manekenstvo imam već u malom prstu, mogu žmirećki doći i pozirati, što god tražili od mene. A gluma je neki drugi nivo, po meni viši. Moram čitati scenarije, analizirati samu sebe, ostale ljude, učiti ekspresije, kako nešto doživjeti. Ima puno posla, a to me baš veseli jer si tako okupiram dan, što više imam posla, to bolje funkcioniram. Kada sam već sama u svijetu, da barem radim puno toga, da se koncentriram na sebe i stvari koje volim, da napredujem", kaže nam Helena.

"Puno sam zaradila, možda uložim i u neki svoj biznis"

Model i manekenka zna da karijera u tom poslu ne traje zauvijek, pa stvara i planove za vrijeme nakon modnih pista i poziranja. "Svjesna sam da u manekenstvu penzija vrlo brzo dođe, a kada se to dogodi ne bih voljela ostati zapanjena, ono, što sad. Mislim i faks neki završiti vani, ali me i gluma zanima, ona je na neki način vezana s manekenstvom, ne bojim se kamera, nastupa pred puno ljudi. Sada radim paralelno manekenstvo i glumu, i vidjet ćemo hoću li ostati u tome, a ako ne, upisat ću u New Yorku NYU, neki biznis, pa možda počnem neki svoj posao s onime što sam zaradila. A zaradila sam puno", iskrena je Helena.

"Grozila sam se filmskog poljupca, ali na kraju je ispalo smiješno jer sam bila puno viša od partnera, on je morao stajati na blokovima"

Helena nam je ispričala i kako joj je bilo na snimanju svog filmskog prvijenca te kako se snašla ljubeći holivudsku zvijezdu. "Za ovaj prvi film me baš bilo užasno strah kakve će biti reakcije. U jednoj sceni sam morala poljubiti u usta kolegu, to mi je bilo, ono, katastrofa. A nisam to ni znala dok nisam došla tamo, kada sam čula, bilo je, molim??? Onda sam se samo ispričala, da malo u miru razmislim, jer nisam tip koji na snimanjima neke scene radi. Pa sam stala ispred ogledala i porazgovarala malo sama sa sobom. Mislila sam, jedan je život, meni je to san, i što sad, pa nije to nešto veliko, nije neki seks, iako mi je bio šok jer nisam prije to doživjela. A nije bilo nikakve pripreme. Ali super sam se snašla, poslije su mi svi to rekli. Bili su zadovoljni sa mnom, osobito zato što sam model, a za razliku od ostalih, koje imaju neki žešći stav, ja slušam i upijam znanja. Na kraju je poljubac bio smiješan, pogotovo zato što je on dosta niži od mene, pa su mu morali staviti blokove pod noge. A on je bio odličan, profesionalan, to je bio posao i to je to", kaže Helena.

"Život manekenke u Hrvatskoj i vani se ne može uspoređivati, prvenstveno honorari"

Koliko prati modu u Hrvatskoj, kaže da joj se sviđa rad Aleksandre Dojčinović, no sebe ne bi mogla zamisliti da se svojim poslom bavi ovdje. "Život manekenke u Hrvatskoj i vani se ne može uspoređivati, to je nešto potpuno drugačije. Prvo cifre, honorari, to je potpuno drugačije. To je i bio jedan od razloga što nisam u Hrvatskoj nikad radila, koncentrirala sam se na školu, a moja mama je rekla mojoj agentici da, ako mogu vani, da će to biti moja odluka nakon 18. godine, i da će, ako tako odlučim, to biti super, zaradit ću neke novce. A ako ne vani, onda ću završiti školu i raditi. Ali normalno je da je takva situacija ovdje, u Hrvatskoj je malo tržište, nema toliko dizajnera, toliko kupaca, to je sasvim realna situacija, kako tu, tako i u drugim malim zemljama", misli Helena.

"Prirodno sam mršava. Nitko mi to ne vjeruje, ali bez problema mogu pojesti deset palačinki sa čokoladom"

Helena je hodala po brojnim pistama, ali na sreću nikada joj je nije dogodilo ono čega se sve manekenke groze. "Na revijama nikada nisam pala, iako me uvijek toga bilo strah. Bolje mi je na snimanjima, tamo mogu izigravati majmuna, praviti budalu od sebe, nije mi problem. A revije su, joj, ne volim baš hodati, i te štikle, jao", otkrila nam je. S obzirom na izrazito vitku liniju, mnogi bi pomislili da se izgladnjuje i pazi na svaki zalogaj, no ona to poriče. "Prirodno sam mršava. Nitko mi to ne vjeruje, ali bez problema mogu pojesti deset palačinki sa čokoladom", rekla nam je i otkrila kako u posljednje vrijeme uživa u pravoj poslastici koju je smislila, cijeloj torti od čokoladnih palačinki. I ništa joj se ne prima. Prava sretnica, složit će se većina pripadnica ljepšeg spola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.