Hartera: Glazbena meka ove godine na čak četiri pozornice

HARTERA, šesto izdanje riječkoga glazbenog festivala, ove godine će se održati od 10. do 12. lipnja na uobičajenom mjestu, u halama bivše Tvornice papira. Najveća novost ovogodišnjeg festivala je širenje na čak četiri pozornice. Usto, kamp za posjetitelje festivala je proširen na dvostruko veću površinu od dosadašnje, a i festival je proširio svoju suradnju s klubovima i umjetničkim skupinama iz regije. Upravo će klub Sirup i Ambasada Gaviolu puniti glazbom novu, četvrtu pozornicu Hartera Elektro Svetišta.

Prema line-upu, na pozornici Red Bull Music Academy svirat će Zed Bias, GreenMoney, Seiji, CosminTRG, Redlight & DreadMC i Eddy Ramich. Na Tuborg Main Stageu će okupljene dizati Moderat i Atari Teenage Riot. Moderat je često proglašavan i najboljim bendom live elektronike, dok je Atari Teenage Riot njemačka hard-core skupina koja svojim visokopolitičkim tekstovima promovira anarhizam, antifašizam i antinacizam koje tvore punk vokal i novonastali techno zvuk. Osim njih, na Harteri će nastupati i Sleigh Bells, američki bend koji je i bez ijednoga albuma stekao poklonike diljem Europe i sjeverne Amerike.

Uz nabrojene, na Harteri će ove godine svirati i Digitalism, Garcia plays Kyuss, Erol Alkan, Fuck Buttons, Youngblood Brass Band, Duke Dumont i mnogi drugi. Domaće snage koje će posjetiti Harteru su T.B.F., Dubioza kolektiv, SymbolOne live, Father, My Buddy Moose, Orange Strips, Bambi Molesters i drugi.

Cijena festivalske ulaznice za Harteru do 1. svibnja košta 200 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.