Harry otkrio zašto će Meghan na ovogodišnjim igrama Invictus navijati za Nigeriju

Foto: EPA

Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa, ove će godine na Invictus Games navijati za Nigeriju nakon što je otkrila da je nigerijskog porijekla, otkrio je njezin suprug, princ Harry, vojvoda od Sussexa.

Harry, koji je u subotu navečer otvorio Invictus Games u Merkur Spiel-Areni u Dusseldorfu, rekao je da, premda Sussexi obično nemaju svoje favorite, ovo otkriće znači da će se ove godine stvari malo promijeniti i da će par malo drukčije navijati.

"Uzbuđen sam što će nam se pridružiti predstavnici novih nacija. Tu su Kolumbija, Izrael i Nigerija", rekao je vojvoda publici u prepunoj areni.

"Ne mogu reći da u našoj kući postoje omiljeni natjecatelji, no otkako je moja supruga otkrila da je nigerijskog porijekla, ove ćemo godine vjerojatno ipak biti malo više navijački raspoloženi", dodao je.

Igre se ove godine održavaju u Njemačkoj

Vojvoda je osnovao Invictus Games kako bi pridonio rehabilitaciji ozlijeđenih i bolesnih vojnika i veterana iz cijeloga svijeta.

Harry je Igre Invictus utemeljio još 2014. godine u Londonu. Riječ je o sportskome festivalu namijenjenom rehabilitaciji vojnog osoblja i veterana iz cijelog svijeta koji su 'duševno i tjelesno stradali' u borbama.

Ovaj sportski događaj podsjeća na Paraolimpijadu. Igre se ove godine prvi put održavaju u Njemačkoj i trajat će do 16. rujna. 

U deset ekipnih i pojedinačnih sportova sudjelovat će ukupno 550 bolesnih i ranjenih bivših i sadašnjih vojnika iz 21 zemlje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.