Princ Harry: William je vikao na mene. Bili su ljubomorni jer je Meghan zvijezda

Foto: Netflix

NETFLIX je danas objavio posljednje tri epizode šestodijelne dokumentarne serije Harry & Meghan. Princ i vojvotkinja od Sussexa otkrili su nove detalje svoga vjenčanja i odlaska iz Velike Britanije, ali su iznijeli i niz novih, teških optužbi na račun kraljevske obitelji.

 

Princ Harry i Meghan Markle u najnovijim su epizodama otvoreno napali princa Williama i kralja Charlesa zbog odbijanja zahtjeva da dijelom ostanu u službi kraljice, koji bi im omogućio da zarade bogatstvo dok istovremeno obavljaju svoje kraljevske dužnosti.

Harry: William je vikao i vrištao na mene ispred oca i bake

Vojvoda od Sussexa obrušio se na svoga starijeg brata. Naveo je da je William navodno vikao na njega pred njihovim ocem i bakom na sastanku u Sandringhamu u siječnju 2020. godine, kada je pokušao postići dogovor o napuštanju Velike Britanije. Kraljicu Elizabetu optužio je da nije reagirala.

"Bilo je strašno slušati kako moj brat vrišti i viče na mene, a uz to je otac govorio stvari koje jednostavno nisu bile istinite. A baka je samo mirno sjedila u kutu i promatrala. Došao sam s istim prijedlogom koji smo već javno iznijeli, ali kad sam stigao tamo, shvatio sam da nije moglo uopće biti rasprave", tvrdi.

Uz to je ispričao da je Meghan, koja se u to vrijeme nalazila u Kanadi, "briznula u plač" kada joj je ispričao sve o svađi preko telefona. Par je tada izjavio da su im pojedini članovi obitelji zabranili da nasamo razgovaraju s kraljicom o preseljenju u Kanadu, a zatim u Ameriku.

Zanijekao da ga je Meghan nagovorila da odu

Harry je nakon toga tvrdio da je William izabrao budućnost kraljevske obitelji umjesto budućnosti vlastitog brata. "Najtužniji dio toga bio je taj razdor koji je nastao između mene i brata. On je stao na stranu institucije. Dijelom to i mogu shvatiti jer to je njegovo nasljedstvo", kaže Harry u novoj epizodi.

Također je zanijekao da je bila Meghanina odluka da odu i presele se u LA. "Zapravo, to je bila moja odluka. Ona to nikad nije tražila od mene, oni koji to kažu su mizoginisti. Ja sam taj koji je htio otići", naglasio je.

Optužio Williama, Charlesa i Kate da su bili ljubomorni na Meghan

Međutim, ono što je izazvalo najviše pozornosti javnosti i medija tvrdnje su da su princ William, kralj Charles te princeza Kate Middleton "zapravo bili ljubomorni na njihovu popularnost i mrzili su činjenicu da im kradu pozornost".

Meghan i Harry smatraju da su bili bolji u izvršavanju kraljevskih dužnosti od drugih i da je to mučilo obitelj, koja navodno nije htjela da se Meghan tretira kao zvijezda. Harry je ponovo pravio usporedbe Meghan i svoje pokojne majke, tvrdeći da je princeza Diana bila "prisiljena otići iz istog razloga jer je nadmašila ostale u obitelji".

Meghan: Nisu me voljeli zbog boje kože

Harry i Meghan osvrnuli su se i na svoju prvu turneju po Australiji u listopadu 2018. godine, na kojoj je otkrivena vijest da će postati roditelji, a koja je navodno prošla tako dobro da je palača time bila nevjerojatno ugrožena.

Meghan u jednoj od posljednjih epizoda tvrdi da je kraljevski članovi nisu zaštitili kada je imala psihičkih problema, a njezina majka Doria Ragland prisjetila se trenutka kada joj je kći rekla da ima depresivne misli. 

Također tvrde da protiv njih postoji zavjera između Buckinghamske palače i britanskih medija kako bi ih se prikazalo kao glavne negativce. Meghan je sugerirala i da su članovi kraljevske obitelji bili revoltirani zbog nje i je nisu voljeli "jer je mješovite boje kože".

Britanski mediji prenose kako će kraljevski dužnosnici i obožavatelji obitelji sa zanimanjem pratiti rasplet serije, ali ne očekuje se da će kralj Charles i princ William osobno komentirati, osim u slučaju da odluče opovrgnuti Harryjeve optužbe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.