Groupie cura koja je spavala s najvećim rock legendama otkrila što se zaista odvijalo u backstageu

 Foto/Screenshot: Guliver Image/Rex/YouTube

PAMELA DES BARRES vjerojatno je najpoznatija groupie djevojka u povijesti. Spavala je s najvećim rock velikanima poput Micka Jaggera, Jimmyja Pagea i Keitha Moona, no ona tvrdi da je to bilo mnogo više od seksa.

O svojim doživljajima napisala je i 1987. godine izdala hit knjigu "I'm With the Band: Confessions of a Groupie". Des Barres je u to vrijeme imala i vlastiti bend imena Girls Together Outrageously, a sve članice tog benda bile su poznate kao groupie djevojke. Ona danas ima 68 godina i za Vice je progovorila o tome što je značilo biti groupie u najblistavijim vremenima rocka.

"Mene, a trebalo bi i sve ostale, riječ groupie asocira samo na slobodnu ljubav, ništa više. Prije svega ljubav prema glazbi, ali i u mnogo širem smislu. Danas je moguće biti groupie za svakakve 'grupe'. U ono vrijeme mi smo samo htjele biti s grupama glazbenika, razmjenjivati ideje i dijeliti sve s njima", tvrdi ona.

Prvi put je riječ groupie čula dok je ulazila u limuzinu Led Zeppelina, a netko je dobacio: "Ona im je groupie."

"Tada još nije imala negativnu konotaciju, ali ubrzo se to promijenilo jer ljudi jednostavno nisu razumjeli o čemu se radi. Tko nije mogao ući u backstage, zapitao se: 'Zašto one djevojke tamo puštaju? Sigurno zato jer puše kurac, ja nikad ne bih tako…' Ali, daleko od toga da je tako uvijek bilo. GTO su bile groupie grupa koja se brinula o drugim bendovima. Kad bi Jeff Beck i njegovi svratili tijekom turneje, mi bismo ih vodile u šoping po gradu. Zeppeline sam osobno vodila u Nudie's Rodeo Tailor. Birale smo im odjeću, ušivale im poneko dugme kad im otpadne, gledale nogomet s njima. Nije se sve vrtjelo oko seksa, naprotiv, s Jeff Beck grupom nijedna od nas nije imala odnose. Samo smo se družile. Roberta Planta dobro znam već sto godina a nikad nismo bili intimni, nažalost. Bila sam sa Jimmyjem u to vrijeme, to se poštovalo, ali Robertu sam bila prijatelj", objasnila je.

Prisjetila se i nekih najluđih trenutaka iz tog vremena: "Meni je najvažnije bilo vrijeme koje sam provela s tim ljudima, što s ljubavnicima, što s prijateljima, na pozornici. To je nešto najbliže statusu člana benda. Keith Moon me je, dok su radili "Tommyja", tražio da stojim odmah pored bubnjeva. Čudo je da nisam oglušila, ali htio je da budem uz njih. Što se Zeppelina tiče, Jimmy mi je dao da sjedim na pojačalu da bih bolje vidjela što se događa. Svi su me vidjeli tamo, znala sam koliko mi zavide cure u publici."

Tvrdi i da su ih glazbenici izuzetno cijenili. "Robert je mnogo toga pozitivnog govorio o groupie djevojkama, kao i svako rock božanstvo koje zna šta radi. Većina njih priznaje koliko su im one važne, a to se ne mijenja. Groupie fenomen je zauvijek tu. Nije više onako lako prići popularnim bendovima, kao u ono vrijeme kad bih samo ušla u Whiskey a Go-Go i sjela Jaggeru u krilo. Toga ipak nema danas. Inače bile smo i promotorice za te bendove, u tom smislu smo im pomagale", priča i dodaje da je danas mnoge cure kontaktiraju i pitaju za savjet kako da upoznaju nekog glazbenika.

"Ja za to danas stvarno nemam odgovor, živjela sam u nekim sasvim drugim, mitološkim vremenima. Ušla bih u klub i slučajno se zatekla u društvu Davida Bowieja , Iggyja Popa, par Ramonesa i par Pistolsa. Tako se sad više ne radi. U ono vrijeme nije bilo pravila, danas ih ima", kaže.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.