Greta Thunberg tvitovima o zloglasnom Andrewu Tateu srušila rekord na Twitteru

Foto: Epa, Twitter

ŠVEDSKA aktivistica Greta Thunberg srušila je rekord na Twitteru i postala prva ženska osoba čija su dva tvita prešla tri milijuna lajkova. Zanimljivo, riječ je o tvitovima u kojima se izrugivala sa zloglasnim influencerom i mizoginistom Andrewom Tateom, koji je prije dva dana uhićen u Rumunjskoj zbog optužbi za trgovinu ljudima i silovanje.

Tate ju je prvi napao i pokušao ju isprovocirati objavom o svojim autima. "Zdravo, Greta. Ja imam 33 automobila. Imam Bugatti, dva Ferrarija i to je tek početak. Daj mi svoju adresu e-pošte da ti pošaljem ostatak, kao i specifikacije koliko zagađuju okoliš", napisao je Tate.

Objave postale hit

A onda mu je Greta prvi put odgovorila. "Da, molim te, prosvijetli me. Pošalji na smalldickenergy@getalife.com", napisala je Greta, a njezin tvit trenutno je šesti najlajkaniji u povijesti Twittera. Lajkalo ga je više od 3.8 milijuna ljudi.

Upravo je Greta bila zaslužna za to da Tatea locira rumunjska policija koja ga pokušava privesti još od travnja, a otkrio im je gdje se nalazi uz pomoć kutije za pizzu. Tate je nakon prvog Gretinog tvita objavio video u kojem ju je vrijeđao, a pritom je na stolu imao pizze iz rumunjske pizzerije Jerry's, što je bio signal policiji da je Tate konačno u svojoj rezidenciji u Bukureštu i da mogu izvršiti raciju.

Nakon što je Tate završio na policiji, Greta je objavila svoj drugi tvit. "Eto, to se dogodi kada ne recikliraš kutije od pizze", napisala je Greta i pokupila još 3.2 milijuna lajkova.

Tate i njegov brat Tristan provest će 30 dana u rumunjskom zatvoru dok traje istraga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.