Glumici otpao komad nosa nakon estetske operacije koja je pošla po zlu

Foto: Weibo

POPULARNA kineska glumica Gao Liu nedavno je na društvenim mrežama objavila fotografije oštećenog nosa, kao upozorenje na moguće opasnosti od pogrešno učinjene plastične kirurgije.

Liu, mlada pjevačica i glumica koja se pojavila u više filmova i TV serija, a u Kini je smatrana zvijezdom u usponu, posljednjih je mjeseci nestala s radara, što je mnoge navelo na nagađanja o njezinom stanju.

No ranije ovaj mjesec glumica se oglasila na Weibu i objasnila da je za njezinu neočekivanu odsutnost kriva operacija nosa koja je pošla po zlu, zbog čega joj je dio tkiva na nosu odumro i otpao.

Liu je podijelila fotografije svoje "plastične kirurgije iz noćne more", što je pokrenulo internetsku raspravu o estetskoj kirurgiji koja je posljednjih godina postala vrlo popularna u Kini.

"Cijeli postupak trajao je četiri sata. Mislila sam da ću nakon ta četiri sata postati ljepša", rekla je Gao Lio svojim pratiteljima na društvenim mrežama. "Nisam očekivala da će ta četiri sata biti početak noćne more."

Glumica je rekla da se okrenula plastičnoj kirurgiji misleći da će joj to poboljšati karijeru. Prijatelj ju je upoznao s plastičnim kirurgom još u listopadu prošle godine, a nakon posjeta klinici u gradu Guangzhouu dobila je savjete što poboljšati.

Gao Liu tvrdi da joj je, prije nego što je pristala nastaviti operaciju nosa, rečeno da će se za nekoliko mjeseci moći vratiti na posao, no pokazalo se da je stvarnost puno drugačija. Nakon četverosatnog postupka osjećala je nadraženost i bol u nosu koji joj se više puta inficirao prije nego što je započela nekroza. 

"Koža na vrhu mog nosa ... postajala je sve tamnija i tamnija, a nos mi je postao nekrotičan", rekla je Liu dodajući kako su joj trebala dva mjeseca hospitalizacije, a na ugovorenom poslu izgubila je oko 400 tisuća juana (oko 385 tisuća kuna). Još gore, oštećenje nosa bilo je toliko veliko da se neće moći podvrgnuti rekonstruktivnoj operaciji barem godinu dana, dok tkivo u potpunosti ne zaraste.

Nakon objave glumice, kineska stranica The Paper započela je istragu i doznala da je klinika koja je operirala glumicu dobila pet administrativnih kazni između ožujka i listopada 2020., iako razlozi nisu bili jasni.

Izgleda da ovo nije jedinstvena situacija jer službeni podaci pokazuju da je u 2019. godini "broj nekvalificiranih klinika za plastičnu kirurgiju premašio 60 tisuća, ima ih šest puta više nego redovitih klinika", prenosi Oddity Central. Vjeruje se da je taj broj sada još veći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.