Glumica koja nas je nasmijala u Balkanskom špijunu danas teško hoda, o njoj brine sin

Screenshot: YouTube

MIRA BANJAC, srpska glumica koje se ljudi najviše sjećaju po ulozi Danice u kultnom filmu Balkanski špijun iz 1984., ove će godine napuniti 93 godine. O Miri su nedavno izjavu novinarima Blica dali njeni susjedi, koji ističu da je "odmjerena i prava dama" te da ima "energiju djeteta".

"Uvijek kad je vidite, koliko god da se teško kreće, njene oči plešu od radosti. Ona je kao nestašno dijete. Čujem kada joj sin govori da se smiri jer bi htjela napraviti nešto što fizički nije u stanju. Uvijek je fina, javi se i popriča s nama", ispričala je njena susjeda Lilja.

"Vidi se da je karizmatična i da je bila lijepa"

Radnici iz kvartovske trgovine su rekli kako joj namirnice uglavnom kupuje sin, a ponekad i gospođa koja joj pomaže u kućanskim poslovima: "Rijetko Mira svrati, nikada sama. Zato napravi popis sinu, a dolazi nekada i žena koja im pomaže u kući. Znam točno kada se kupuje za nju, obavezno traži cigarete i voće. I kad su joj doktori savjetovali da prestane pušiti, rekla je da neće", kroz smijeh je ispričao prodavač.

Novinari su razgovarali i sa srednjoškolcima koji su sjedili u obližnjem parku. Oni su rekli da im je uvijek drago vidjeti glumicu. "Gledali smo je u nekim serijama i znamo tko je ona, iako moja mama zna mnogo filmova u kojima je glumila i stalno mi to prepričava", ispričala je jedna djevojka, dodavši kako glumica uvijek "baci" neku duhovitu opasku.

"Vidi se da je Mira karizmatična i da je bila lijepa dok je bila mlada", dodala je.

Njen je kolega napomenuo kako ga je oduševila u Balkanskom špijunu. "Moja sestra studira glumu i kaže da je Mira umjetnica koja može odglumiti različite uloge", rekao je mladić.

"Ona sve vrijeme glumi"

Jedna je njena susjeda istaknula kako je Mira Banjac prava zvijezda i da baš zato u privatnom životu nikada nije morala glumiti zvijezdu. "Njen um je oštar. Čujem kad uči tekst. Ona glumi, sve vrijeme glumi. Cijenim je i zato što ne kalkulira što će reći o nekoj temi", rekla je susjeda.

Osim u Balkanskom špijunu, poznata glumica ostvarila je zapažene uloge, među ostalima, i u filmovima Sjećaš li se Dolly Bell, Ne naginji se van i Zvizdan te u seriji Vratiće se rode.

U jednom intervjuu otkrila je kako ima osjećaj da joj je privatni život patio zbog karijere te da je bila na rubu samoubojstva. "Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na rubu da se ubijem. Morala sam posuđivati novac", ispričala je. O starosti je u istom intervjuu izjavila kako je starost "lijepa onoliko koliko joj možemo dati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.