Gledateljima zasmetao jedan detalj u božićnom izdanju A strane, oglasio se i HRT

Screenshot: HRT

MNOGIMA omiljena HRT-ova emisija A strana vratila se na Božić na male ekrane, a mladim pjevačima pridružila su se i neka svima dobro poznata lica poput Doris Dragović, Vanne i Tedija Spalata.

Prvi put emisija, koja je trajala sat i pol, nije bila snimljena na Prisavlju, nego u jednom popularnom zagrebačkom prostoru za vjenčanja.

I dok je većina gledatelja na društvenim mrežama imala uglavnom riječi hvale za program, nekima je zasmetalo što se pjevalo na playback.

A STRANA - Tiha noć

Hvala vam što smo bili zajedno i podijelili radost Božića! ❤️ Ostanimo u blagdanskom ozračju uz Doris Dragović, Vannu, Tedija Spalata, maestra Alana Bjelinskog i ekipu A strane, "Tiha noć"! ✨

Objavljuje B strana u Subota, 25. prosinca 2021.

"Vidjelo se odmah da je playback, prečisti zvuk vokala, pogotovo ženski visoki tonovi, koliko god cure dobro pjevaju ne mogu ipak uživo imati tako visoki i čisti glas. To mi je malo pokvarilo dojam jer sam očekivao da uživo pjevaju. Ovako na playback bilo mi je kao da puštam s YouTubea pjesme. Šteta", napisao je komentator na Forumu.

"Baš je bila dobra ova božićna specijalka, ugođaj, ambijent, izbor pjesama, ali ovo je na playback bilo?" primijetio je drugi korisnik.

"Očiti playback", zaključio je treći.

HRT je za Slobodnu Dalmaciju objasnio razlog zbog kojeg su tako snimili emisiju.

"To je učinjeno zbog tehnologije i načina snimanja (filmskom kamerom), a kojom je snimljena Božićna A strana. U tim uvjetima prvi 'prolaz' je služio kao playback, kako bismo u naknadnim snimljenim prolazima dobili veću mogućnost slike, jer je cijela emisija snimljena sa samo dvije kamere i to u akustičnoj verziji (unplugged)", poručili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.