Glazbenici u šoku nakon smrti Dana Divjaka: "Nikad se na njemu nije vidjelo da se bori s depresijom"

Foto: Facebook

VIJEST o smrti mladog glazbenika Dana Divjaka potresla je hrvatsku glazbenu scenu. Gotovo da nema glazbenika koji nije surađivao s klavijaturistom rock skupine Kojoti.

"Dan je bio poseban u svakom pogledu. Iznimno talentirana osoba, multiinstrumentalist kojem je glazba bila u prstima, glazbenik koji je imao svoj sound i način sviranja, uvijek originalan i drugačiji. Iznimno inteligentan momak, spreman na šalu, nonšalantan, a opet nepredvidljiv. Ostat će mi slika jednog vragolastog, a opet tihog momka na stageu s čikom u ustima čije je muziciranje uvijek izgledalo tako jednostavno i lako. Iskrena sućut njegovoj obitelji i bližnjima. Sretan ti put dragi Dane", rekao nam je Luka Nižetić.

Luka je s Danom surađivao na pjesmi i spotu "Obećanje".

Glazbenik Nikola Marjanović otkrio je da ga je Danova smrti veoma rastužila, ali i iznenadila.

"Prvi put smo se sreli igrom slučaja, on je bio u pratećem bendu Lane Jurčević i nakon toga smo počeli i surađivati. Dan je bio veoma simpatičan i jako drag, imao je on svojih problema koje sad, nakon svega, možda kužim, ali bio je pozitivac i bio je jedan od daleko najtalentiranijh glazbenika s kojima sam ja ikad radio. Izuzetno muzikalan tip prepun kvalitetne harmonije, talenta... Zajedno smo radili i album obrada, on je jedno kratko vrijeme bio u Saneu... Žao mi je da je otišao i još više mi je žao da je to bila njegova odluka, nisam bio nimalo svjestan da ima problema s depresijom, to mi je bila jedna sasvim nova vijest i potpuno me iznenadilo... Ima tih ljudi na kojima takve stvari možete osjetiti, vidjeti, oni godinama tako 'dišu', ali Dan, on nikad nije ostavljao takav dojam..."

Jedna od prvih koju je vijest šokirala bila je Lana Jurčević, koja je godinama surađivala s mladim klavijaturistom.

"Slomljeno mi je srce D., nadam se da ćeš naći mir. Sviraj svoje omiljene melodije tamo gore. Nedostaješ nam", poručila je Lana.

Od Dana su se oprostili Goran Bare i Majke.

"Nakon ovakve tužne vijesti, riječi teško dolaze. Dan, hvala ti na svemu i počivaj u miru", poručili su.

<br>

Od prerano preminulog kolege oprostio se i gitarist Jura Geci, član Voodoo Lizardsa.

"Tuga...velka tuga...RIP Dan, amigo...:(", napisao je na Facebooku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.