Gibonni na listi Los Angeles Timesa među 15 glazbenika koji zaslužuju međunarodnu slavu

NAKON što je na nedavnoj dodjeli Porina u svoju kolekciju spremio još pet kipića, Zlatan Stipišić Gibonni našao se i na popisu "Svijet je naša glazbena lista" među 15 glazbenika koji bi trebali biti međunarodno poznati, a koju je objavio Los Angeles Times.

"U vremenu kad je svijet jedno globalno selo, i dalje se čini da su naši glazbeni izbori ograničeni zemljopisnim i kulturološkim imperativima. No, svijet je velik i pitali smo se što mi ovdje u SAD-u propuštamo. Zatražili smo tako 15 kritičara sa svih strana svijeta da izaberu po jednog domaćeg autora za kojeg misle da je vrijedan `prelaska preko velike bare`. Rezultat je odlični glazbeni miks interkontinentalnih zvukova", piše LA Times.

Osim Gibonnija s pjesmom "Čemu se nadaš srce moje", na popisu su se našli i Junior Boys (Kanada), Thais Gilin (Brazil), Sons and Daughters (Velika Britanija), Nowlenn Leroy (Francuska), Kim Petras (Njemačka), Vinicio Capossela (Italija), Skero (Austrija), The MOOoD (Rumunjska), Just a Band (Kenija), Juliana Down (Ujedinjeni Arapski Emirati), Jamie Hutchings (Australija), Eason Chan (Kina), Scratch 22 (Novi Zeland) te LLW (Indonezija).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.