"General" ostao bez glavnih nagrada u Puli, zasjenio ga je ovaj film

Foto: Press

IAKO je izazvao najveću medijsku pažnju, film "General" Antuna Vrdoljaka nije ostvario očekivani uspjeh na proglašenju najboljih i dodjeli nagrada 66. Pulskog filmskog festivala. Izmakle su mu sve tzv. "glavne nagrade", a nagrađeni su najbolji sporedni glumci, Olga Pakalović i Borko Perić, te Zvonimir Krivec koji je zahvaljujući radu na "Generalu" dobio Zlatnu arenu za najbolje specijalne efekte.

"Generala" je u potpunosti zasjenio film "Dnevnik Diane Budisavljević". Osvojio je ukupno sedam nagrada, među kojima i one najvažnije, Veliku Zlatnu arenu za najbolji film te Zlatnu arenu za režiju koja je otišla redateljici filma Diani Budisavljević. I publika mu je dodijelila Zlatna vrata Pule, nagradu za najbolji film po mišljenju gledatelja.

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Krešimir Mikić za ulogu ministra u filmu "Koja je ovo država", dok je najboljom glumicom proglašena Hristina Popović iz "Posljednjeg Srbina u Hrvatskoj". Redatelj spomenutog filma, Predrag Ličina, dobio je nagradu Breza za najboljeg debitanta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.