Ovih 13 teen zvijezda obožavali su svi. Gdje su i što rade danas?

Foto: Epa

GENERACIJE koje su odrastale 90-ih i početkom 2000-ih, i to diljem svijeta, gledale su uglavnom iste ili slične serije i filmove, što znači da su im djetinjstva ili mladost obilježili isti, tada vrlo mladi glumci.

Budući da su ti glumci bili planetarno popularni prije dvadesetak i više godina, odlučili smo podsjetiti na to kako su izgledali nekad, kako izgledaju danas i koliko su zaradili nakon svih tih godina bavljenja glumom. Pa krenimo.

1. Josh Hartnett, najpoznatiji po ulogama u Pearl Harbouru, Black Hawk Downu i romantičnoj komediji 40 Days and 40 Nights. Iako je pokazivao golem glumački potencijal u raznim žanrovima, na kraju nije ostvario karijeru kakvu su mu predviđali.

Danas ima 44 godine, a težak je oko 25 milijuna dolara.

2. Joshua Jackson, najpoznatiji po ulogama u seriji Dawson's Creek iz 1998. godine i filmovima s kraja 90-ih i početka 2000-ih The Skulls, The Mighty Ducks i Gossip. Kasnije u karijeri nije imao zapaženijih uloga iako se intenzivno bavio glumom.

Danas ima 44 godine i težak je oko osam milijuna dolara.

3. Jaleel White, proslavio se ulogom iritantnog štrebera Stevea Urkela u seriji Family Matters. Međutim, bez obzira na golemu popularnost, White nikad nije ostvario veliku karijeru. Nastavio se baviti glumom, ali uglavnom je bio epizodist po raznim serijama. 

Danas ima 46 godina i težak je oko osam milijuna dolara.

4. Ryan Phillippe. Bio je velika teen zvijezda i nema tko nije uzdisao za njim. Proslavio se ulogama u filmovima I Know What You Did Last Summer, Cruel Intentions, Gosford Park i recimo da je na vrhuncu karijere bio krajem 90-ih i početkom 2000-ih. Iako je kasnije u karijeri imao zapaženijih uloga, danas ga se uglavnom može vidjeti u manje popularnim filmovima i serijama.

Danas ima 48 godina i težak je oko 30 milijuna dolara.

5. Devon Sawa. Bio je vrlo popularan krajem 90-ih i imao je glavnu ulogu u hit-filmu Final Destination, međutim, karijera mu se naglo ugasila i 2000-ih je snimao vrlo malo, a posljednjih godina glumi uglavnom u filmovima nižih kategorija.

Danas ima 44 godine i težak je oko dva milijuna dolara.

6. Chad Michael Murray. Nekad je bio seks-simbol generacije, a proslavio se ulogom u seriji Tree Hill. Nažalost, nije se probio među glumce A liste i uglavnom je glumio u manjim serijama ili filmovima.

Danas ima 41 godinu i težak je oko četiri milijuna eura.

7. Chris Evans. Započeo je kao ljepotan iz romantičnih komedija, a završio kao Kapetan Amerika. Evans je prošle godine proglašen najseksi muškarcem svijeta i trenutno je na vrhuncu karijere. 

Danas ima 41 godinu i težak je oko 110 milijuna dolara.

8. Wilmer Valderama. Karijeru mu je obilježila uloga Feza u seriji That's 70's, a kasnije je često davao glas u raznim crtanim filmovima i imao zapaženiju ulogu u seriji NCIS.

Danas ima 43 godine i težak je oko 20 milijuna dolara.

9. Jake Gyllenhaal. Oduševio je sve još kao vrlo mladi glumac u ulozi Donnieja Darka u istoimenom filmu iz 2001. godine, a kasnije je snimio gomilu odličnih ostvarenja od kojih su mnogi bili veliki hitovi, poput filmova Spider-Man Far From Home, Day After Tomorrow, Brokeback Mountain, Zodiac, Nocturnal Animals.

Danas ima 42 godine i težak je oko 80 milijuna dolara.

10. Elijah Wood. Počeo je glumiti još kao dijete, početkom 90-ih godina, i moglo ga se vidjeti među samom elitom, između ostalih, s Melom Gibsonom, Kevinom Costnerom i raznim holivudskim glumcima s A liste. Proslavila ga je uloga Froda u filmovima The Lord of The Rings, a kasnije je glumio u pregršt filmova, no ni s jednim nije ostvario toliki uspjeh kao s LOTR-om.

Danas ima 42 godine i težak je oko 20 milijuna dolara.


 

11. Ashton Kutcher. Još jedna velika zvijezda iz showa That's 70's, ali on je, za razliku od Valderame, ostvario značajnu glumačku karijeru. Najpoznatiji filmovi su mu upravo romantične komedije, ali znao je tu i tamo zaći u druge žanrove drama ili horor filmova, pa je tako odglumio Stevea Jobsa u biografskoj drami i snimio sjajan SF triler The Butterfly Effect.

Danas ima 44 godine i težak je oko 200 milijuna dolara.

12. Freddie Prinze Jr. Bio je seks-simbol generacije, a u svijet glume ušao je vrlo rano, početkom 90-ih. Prvu značajnu ulogu imao je u filmu I Know What You Did Last Summer, kao i u nastavku tog filma, a na vrhuncu karijere, početkom 2000-ih, glumio je uglavnom u popularnim romantičnim komedijama. Nažalost, nije ostvario veću glumačku karijeru, ali često daje glasove u raznim crtanim filmovima.

Danas ima 46 godina i težak je oko 30 milijuna dolara.

13. Jason Priestley. Karijeru mu je obilježila uloga Brandona Walsha u planetarno popularnoj seriji Beverly Hills. Glumom se aktivno bavio i nakon te serije, ali uglavnom u serijama i filmovima B liste.

Danas ima 53 godine i težak je oko 12 milijuna dolara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.