Frizeri dali jasne upute na Redditu: Ovo nemojte raditi kad dolazite kod nas

Screenshot: YouTube

NA REDDITU se pojavila tema o frizerima i ubrzo je postala jako popularna. Pitanje je bilo što im u ponašanju, zahtjevima i pojavi mušterija odmaže, a što pomaže.

Uglavnom se ljudi, kad dolaze k frizeru, dijele u dvije skupine: one koji su bezidejno došli po pomoć i one koji točno u detalje znaju što žele sa svojom kosom. Čitanje između redaka nekim frizerima i stilistima ide više od ruke nego drugima pa treba imati na umu da su i oni samo ljudi koji se trude odraditi svoj posao i usrećiti vas. 

Mnogi su se frizeri odazvali i iznijeli svoja iskustva, molbe i upute, pa krenimo redom:

1. Ne dolazite na bojanje kose u dolčeviti. Vjerojatno će ovratnik biti mokar i obojen, a frizeru ćete posao uvelike otežati pa možda ni rezultat neće biti kakav bi trebao. 

2. Ne križajte ruke i noge tijekom šišanja! Koža se može drugačije zategnuti pa će i frizura ispasti nesimetrična. 

3. Pokušajte pronaći fotku frizure kakvu želite na internetu, ali budite realni: ako imate guste kratke kovrče, fotka osobe sa savršeno ravnom dugom kosom nikome ne koristi.

4. Tu fotku pronađite prije no što sjednete u stolac za šišanje, a ne da frizer zajedno s vama prolazi kroz galeriju fotki na vašem mobitelu dok je ne pronađete. 

5. Ne dolazite k frizeru ljuti nakon prekida s dečkom ili curom, kad želite odmah napraviti nešto ekstremno sa svojom kosom da biste vratili kontrolu nad svojim životom. Nećete biti zadovoljni, mrzit ćete sebe i frizera i ništa dobro neće proizaći iz takve ishitrene odluke.

6. Budite iskreni prema svom stilistu i recite kojim ste sve preparatima nedavno tretirali kosu. Razne kemikalije će različito reagirati i mogu vam oštetiti kosu, stoga je bitno to naglasiti.

7. Nemojte maltretirati frizera i druge mušterije svojim političkim stavovima u frizeraju! 

8. Pojavite se točno na vrijeme ili par minuta ranije!

9. Nemojte stenjati i uzdisati dok vam peru kosu.

10. Neka vam kosa bude čista kad dolazite. Ne mora nužno biti oprana pola sata prije termina, ali pojavljivanje s masnom i prljavom kosom, opranom zadnji put prije pet dana, pokazatelj je manjka poštovanja prema frizeru, a i produljuje proces šišanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.