Fotografija koja je rasplakala svijet: Tražio je da ga slikaju pa umro ocu u naručju

Foto: Facebook/Twitter

RODITELJI dječaka koji je preminuo od raka u rujnu prošle godine, podijelili su dirljivu fotografiju koju su uslikali nekoliko trenutaka prije nego je preminuo u očevu naručju kako bi upozorili na važnost ranog otkrivanja raka.

Maleni Braiden Prescott je imao samo sedam godina kad je umro.

"Bila sam uz Braidenov krevet kad sam ga čula da se guši, bilo je oko tri ujutro. Probudila sam njegovog tatu Waynea koji ga je uzeo u naručje. Odjednom je zazvao baku i djeda, a zatim je viknuo: 'slikajte'. Bila sam u šoku jer je imao tumore u ustima i već danima nije mogao govoriti, ali sam ga poslušala", ispričala je majka Steph za Daily Mail.

Braidenu je dijagnosticiran neuroblastom, vrsta raka koji napada djecu, a razvija se od nezrelih živčanih stanica, kad je imao samo dvije godine, ali Steph tvrdi da je znala da nešto nije u redu već kad mu je bilo šest mjeseci.

"Šepao je, stalno mu je bila povišena temperatura, bio je jako blijed i nije htio jesti", ispričala je ona.

Dječak je prošao kroz čak 11 tipova kemoterapije, ali, nažalost pomoći nije bilo i preminuo je nakon pet godina borbe.

"Znam da je nekima šokantno vidjeti dijete koje je umrlo, ali time želim svratiti pozornost na djecu koja boluju od neuroblastoma i upozoriti roditelje da hitno odu liječniku ako primijete slične simptome", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.