FOTO Slavni Lupino predstavlja novu skulpturu: "Ovo će biti svjetski hit"

Foto: Press

NAKON uspješnih izložbi u Grazu, Beču i Münchenu slavni Stephan Lupino vratio se u svoju radionicu i posvetio se najnovijem projektu izradi četiri metra visoke brončane skulpture "Fire Angel".

Radi se o novoj skulpturi iz njegova umjetničkog pravca pod nazivom lupinizam, a Lupino najavljuje da će ova skulptura biti najluđa do sad.

"Trenutno modeliram u glini, a zatim će biti izlivena u bronci. 'Fire Angel' simbolizira snagu ispred svog vremena. Radi se o superženi, svemirskoj ženi koja stoji u raskoraku, kroči kroz vrijeme. Skulptura predstavlja njenu energiju. Ona je bezvremenska, nema jeftine seksualnosti, ona je iznad toga", rekao nam je Lupino.

Umjetnik je nedavno svom rodnom gradu Varaždinu poklonio željeznu skulpturu "Flying Venus" koja je bila izložena i u kultnoj bečkoj galeriji Fine art Kolhammer Meringer u najužem centru grada, a našla se među djelima Picassa, Chagalla i Miróa.

"Flying Venus", visoka dva i pol metra, postavljena je u Blažekovoj ulici u Varaždinu, a Lupino nam otkriva da će i njegova nova skulptura "Fire Angel" dobiti svoje mjesto u istom gradu, nedaleko od legendarnog varaždinskog groblja.

"Skulptura će također biti dio moje izložbe u Klovićevim dvorima sredinom trećeg mjeseca gdje će biti izložena u atriju, a vjerujem da će u steći veliku popularnost i postati svjetski hit", kaže nam Lupino čija je slavna statua "Fire Woman" dio stalne postave art galerije "Domenico Vaca" u New Yorku.

Spomenuta skulptura bila je procijenjena na dvjesto tisuća dolara, no Lupino ju je odbio prodati. Njegova nova skulptura, smatra, postići će još bolju cijenu.

"Ona je derivat 'Fire Women', bit će još bolja i cjenjenija", zaključio je on.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.