FOTO Podravski ribar nakon pola sata borbe uspio izvući grdosiju iz Drave

PODRAVSKI ribolovac prošli tjedan imao je pravu borbu na Dravi. Naime, on je nakon borbe koja je trajala više od pola sata iz rijeke na njezinom toku u blizini Šoderice izvukao soma dugog 181 centimetar i teškog 36,7 kilograma, piše Podravski.hr.

Dubravko Rajković soma je ulovio na varalicu blinkerom, zbog čega mu je još teže bilo izvaditi ribu iz vode. "Ovo mi je najveći som kojeg sam ulovio na ovaj način. Drago mi je da sam ga uspio izvući iz vode", rekao je Dubravko za podravski list.

Nakon što je dugogodišnji ribolovac, inače čest sudionik ribolovnih natjecanja, izvukao soma na obalu, u blizini se našao predsjednik Ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije Ivan Petak koji mu je pomogao izvagati veliku ribu.

"Posebno mi je drago kada se ulovi ovakva riba na našim vodama. Naravno da ima i većih ulova somova, ali ovo je vrlo lijepa riba koja promovira naše vode. Zato sam uvijek da se ovakav ulov objavi i javno. Isto tako, moram čestitati Dubravku što je izdržao bitku od 35 minuta i izvadio ribu van", izjavio je Petak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.