FOTO Ovo su tri najluđa automobila koja možete kupiti u Hrvatskoj

Foto: Index Oglasi

IZABRALI smo tri automobila koji su svaki na svoj način posebni, a svi imaju samo jedan cilj.

U današnje vrijeme kad svi automobili sve više liče jedan na drugoga, bez obzira na cijenu i logo koji nose, sve je češći slučaj da automobilski zanesenjaci posežu u prošlost. Ovi automobili su dokaz da nije potrebno potrošiti silno bogatstvo da bi vozili automobil sa dušom, automobil koji će izazvati dobre vibracije.

Unikatna peglica je najmanji kabriolet na tržištu

Nema sumnje da se radi o najmanjem automobilu bez krova na tržištu rabljenih automobila.

Ako ste u potrazi za kabrioletom, a jedini preduvjet vam je vjetar u kosi ovo bi mogao biti dealan izbor. U pitanju je pomalo zaboravljena "peglica", odnosno Fiat 126, a koja se na tržištu zadržala nepuna tri desetljeća. Posljednji primjerak iz poljskih pogona sišao je na prijelazu milenija, no zlatno doba ovog automobila ipak je bilo koje desetljeće prije.

Konkretan primjerak se temelji na modelu iz 1990. godine, a koju između ostalih karakterizira dodatak BIS u imenu što stoji za novi pogonski motor. I dalje dvocilindraš imao je zapreminu povećanu na 704 ccm, a opremljen je vodenim hlađenjem. Automobil je prije konverzije rastavljen do zadnjeg vijka te je potom napravljena kompletna restauracija. Kako nam je rekao prodavač, konstrukcija automobila je dodatno ojačana, a iz istog razloga su vrata skraćena.

Ono bitno je da je konverzija peglice u kabriolet izvedena u skladu sa važećom regulativom CVH, te se automobil može normalno registrirati. Ako mislite da je cijena velika znajte da je u ovaj unikat uloženo puno više od izvješene cijene, a razlog prodaje je rad na novim, još atraktivnijim i zahtjevnijim projektima.

Za safari spremni

Tražite li pak avanturističko vozilo s kojim se možete uputiti izvan asfalta najbolje je rješenje potražiti kod najboljih, a tu Land Rover definitivno spada. Defender je jedan od najdugovječnijih terenaca na tržištu, i što je bitno, jedan od najboljih.

Konkretan primjerak je usprkos godinama u solidnom stanju. Da, kod ovog modela krov se lako skida, a jedna od prednosti je povoljnija registracija zbog statusa oldtimera.

Romantičar za stara dobra vremena

Gotovo jednako zanimljiv je francuski romantičar proizveden u Koperu. Naravno, Citroen Dyana je jedan od automobila koji će uvijek izvući smiješak, a svome vlasniku osigurati puno sretnih kilometara. Posebno, ako se radi o savršeno očuvanom ili restauriranom primjerku što dotični zasigurno jest.

INDEX OGLASI - najbrže rastući mali oglasnik u Hrvatskoj - i besplatan (ZAUVIJEK)

INDEX OGLASI, potpuno besplatni mali oglasnik pokrenut je prije nešto više od godinu dana. Osim preglednog, brzog i jednostavnog sučelja, posebnost ovoga oglasnika jest da su Index Oglasi potpuno besplatan mali oglasnik koji ne naplaćuje objavu oglasa niti u jednoj kategoriji, čak niti u kategoriji Auto-moto te kategoriji Nekretnine.

Na Index Oglasima u ovom se trenutku prodaje više od 18,900 stanova, više od 8800 kuća te više od 10,400 automobila.

Registrirano je više od 40,000 oglašivača, a Facebook stranicu prati više od 110,000 ljudi.

Korisnici Index Oglasa kao glavni adut ističu činjenicu da je predaja oglasa u svim kategorijama potpuno besplatna, čak i kod prodaje stanova i automobila. Velik broj oglasa pritom pregleda i više od 10,000 ljudi u prvom danu, dok neki oglasi skupe i preko 100,000 otvaranja.

Index Oglase pregledajte ili besplatno predajte na adresi www.index.hr/oglasi

 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.